marţi, 16 iulie 2019

Oamenii de știință au descoperit tratamentul împotriva cancerului la sân

Oamenii de știință au descoperit tratamentul împotriva cancerului la sân

Cercetătorii australieni afirmă că au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar.

Femeile cu mutația genetică BRCA1 sunt predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar, scrie Descoperă.

Prin folosirea țesutului mamar, donat de către femeile cu gena BRCA1, cercetătorii australieni au descoperit că celulele sănătoase ale femeilor au o rată mai mare de dezvoltare a cancerului. Oamenii de știință au elaborat un medicament pentru tratarea cancerului osos și a osteoporozei, care ar putea stopa creștera celulelor canceroase.

Rezultatele au fost publicate în revista Nature Medicine. Aceștia și-au arătat entuziasmul pe care îl au față de potențialul medicamentului, iar testarea pe pacienți este deja în curs de desfășurare.

Profesorul Jane Visvader, de la Institutul de Cercetare Medicală Walter și Eliza Hall, din Melbourne, a afirmat că proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de zece ani, în care s-au făcut cercetări pe celulele stem regăsite la sân.

,,Prin observația temeinică a dezvoltării țesutului mamar, am reușit să descoperim celulele care sunt vinovate pentru formarea cancerului. Suntem foarte entuziasmați la gândul că am putea descoperi ‘Sfântul Graal’ al cercetării bolilor canceroase, formate la femeile cu un risc genetic crescut’’, a explicat cercetătoarea.

Profesorul Geoff Lindeman, medic oncolog la Spitalul The Royal Melbourne, își afirmă îngrijorarea în ceea ce privește efectul medicamentului pe persoane, care au deja această condiție.

,,Cercetarea va necesita testarea pe un număr mare de femei, într-o clinică. Descoperirile noastre de până acum sunt remarcabile și ne sugerează că ar trebui să continuăm’’, a adăugat acesta.

Cercetarea dezvăluie faptul că celulele pre-canceroase pot fi descoperite folosind un marker proteic numit RANK.

Profesorul Peter Barret-Lee, consultant oncolog la Velinde NHS Trust din Wales, a comentat pe baza descoperirii, clasând studiul doar ca un proiect de laborator.

,,Este excelent că molecula tumorilor necrozice (RANK) poate preveni cancerul de sân, însă descoperirea va trebui testată pe pacienți, ar putea dura câțiva ani până când produsul va funcționa’’, a adăugat consultantul Barret-Lee.

Comenteaza aceasta stire