luni, 19 martie 2018

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!

Consilierii locali constănţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcţionează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naţionale pentru a reînfiinţa liceul militar de marină. Astfel, elevii de la Navrom vor fi transferați în două locaţii: o parte vor face ore în clădirea şcolii cu numărul 15 din kilometrul 5, iar navetiştii vor fi cazaţi în căminul Liceului CA Rosetti. Modernizările şi noile laboratoare vor fi gata până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău, care a promis că va aloca sumele necesare pentru educaţia elevilor.

De Roxana Glăvan 18:24, 12 martie 2018 1197 vizite Invatamant

Ceea ce în ultimii ani părea doar un vis, acum devine realitate. Anul școlar 2018-2019 va înscrie elevi la Liceul Militar de Marină la Constanța. Consilierii locali au aprobat, astăzi, în ședintă extraordinară, transferul clădirii în care funcționează Colegiul Alexandru Ioan Cuza, fostul Navrom, către Ministerul Apărării Naționale.

În ultima ședință de Consiliu Local ce a avut loc luna trecută a fost aprobat transferul către Liceul Navrom a noilor structuri. Astfel, cei peste 580 de elevi de aici vor învăța în clădirea școlii generale numărul 15, din kilometrul 5. Tot aici, atelierele din fostul corp de clădire vor fi făcute cu bani de la primărie de la zero, până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău. 

Pentru elevii care au nevoie de cazare, primăria a găsit soluția de a folosi clădirea dezafectată de la Liceul C.A. Rosetti. Este vorba despre cea în care funcționează căminul, dar și fosta cantină.

Elevii și profesorii de la Liceul Navrom spun că nu ar fi vrut să se transfere, dar cum deciziile au fost luate, se vor conforma. În anul școlar 2018-2019, liceul militar de marină va avea cinci clase, în care vor învăța, în total, 100 de elevi. 

Comenteaza aceasta stire

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!
De Roxana Glăvan 12 martie 2018

Consilierii locali constănțeni au aprobat în ședința extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcționează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naționale pentru a reînființa liceul militar de marină.

CONSTANȚA. Condiții jalnice într-un liceu din municipiu - zeci de elevi, în pericol din cauza tavanului care stă să cadă!
De Andreea Bajdechi 7 martie 2018

Întrebată ieri despre această situație, directoarea ne-a asigurat că în cămin nu se fac ore. Elevii au insistat să ne prezinte situația reală.

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a! Astăzi are loc SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE 2018. MODELE DE SUBIECTE ȘI BAREMUL
De Neptun TV 5 martie 2018

În perioada 5-7 martie, Ministerul Educației Naționale organizează simularea pentru examenul de evaluare națională 2018, prima probă fiind cea de limba și literatura română.

Ministerul Educației, apel la cadrele didactice care au anunțat că vor boicota simularea Evaluării Naționale: 'Nu e o soluție'
De Mediafax 4 martie 2018

Reacția ministerului vine după ce Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat, duminică, că a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanșării protestelor, iar la nivelul cadrelor didactice din 1.100 unități medicale s-a optat pentru boicotarea simulării examenului național, în perioada 5-7 martie 2018.

CONSTANȚA! Anunț pentru părinți și elevi de la Ministerul Educației - ce se întâmplă mâine cu școlile!
De Neptun TV 27 februarie 2018

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul portocaliu de vânt, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea: