joi, 18 octombrie 2018

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!

Consilierii locali constănţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcţionează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naţionale pentru a reînfiinţa liceul militar de marină. Astfel, elevii de la Navrom vor fi transferați în două locaţii: o parte vor face ore în clădirea şcolii cu numărul 15 din kilometrul 5, iar navetiştii vor fi cazaţi în căminul Liceului CA Rosetti. Modernizările şi noile laboratoare vor fi gata până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău, care a promis că va aloca sumele necesare pentru educaţia elevilor.

De Roxana Glăvan 18:24, 12 martie 2018 1642 vizite Invatamant

Ceea ce în ultimii ani părea doar un vis, acum devine realitate. Anul școlar 2018-2019 va înscrie elevi la Liceul Militar de Marină la Constanța. Consilierii locali au aprobat, astăzi, în ședintă extraordinară, transferul clădirii în care funcționează Colegiul Alexandru Ioan Cuza, fostul Navrom, către Ministerul Apărării Naționale.

În ultima ședință de Consiliu Local ce a avut loc luna trecută a fost aprobat transferul către Liceul Navrom a noilor structuri. Astfel, cei peste 580 de elevi de aici vor învăța în clădirea școlii generale numărul 15, din kilometrul 5. Tot aici, atelierele din fostul corp de clădire vor fi făcute cu bani de la primărie de la zero, până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău. 

Pentru elevii care au nevoie de cazare, primăria a găsit soluția de a folosi clădirea dezafectată de la Liceul C.A. Rosetti. Este vorba despre cea în care funcționează căminul, dar și fosta cantină.

Elevii și profesorii de la Liceul Navrom spun că nu ar fi vrut să se transfere, dar cum deciziile au fost luate, se vor conforma. În anul școlar 2018-2019, liceul militar de marină va avea cinci clase, în care vor învăța, în total, 100 de elevi. 

Comenteaza aceasta stire

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.