marţi, 18 decembrie 2018

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!

Consilierii locali constănţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcţionează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naţionale pentru a reînfiinţa liceul militar de marină. Astfel, elevii de la Navrom vor fi transferați în două locaţii: o parte vor face ore în clădirea şcolii cu numărul 15 din kilometrul 5, iar navetiştii vor fi cazaţi în căminul Liceului CA Rosetti. Modernizările şi noile laboratoare vor fi gata până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău, care a promis că va aloca sumele necesare pentru educaţia elevilor.

De Roxana Glăvan 18:24, 12 martie 2018 1664 vizite Invatamant

Ceea ce în ultimii ani părea doar un vis, acum devine realitate. Anul școlar 2018-2019 va înscrie elevi la Liceul Militar de Marină la Constanța. Consilierii locali au aprobat, astăzi, în ședintă extraordinară, transferul clădirii în care funcționează Colegiul Alexandru Ioan Cuza, fostul Navrom, către Ministerul Apărării Naționale.

În ultima ședință de Consiliu Local ce a avut loc luna trecută a fost aprobat transferul către Liceul Navrom a noilor structuri. Astfel, cei peste 580 de elevi de aici vor învăța în clădirea școlii generale numărul 15, din kilometrul 5. Tot aici, atelierele din fostul corp de clădire vor fi făcute cu bani de la primărie de la zero, până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău. 

Pentru elevii care au nevoie de cazare, primăria a găsit soluția de a folosi clădirea dezafectată de la Liceul C.A. Rosetti. Este vorba despre cea în care funcționează căminul, dar și fosta cantină.

Elevii și profesorii de la Liceul Navrom spun că nu ar fi vrut să se transfere, dar cum deciziile au fost luate, se vor conforma. În anul școlar 2018-2019, liceul militar de marină va avea cinci clase, în care vor învăța, în total, 100 de elevi. 

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.