vineri, 22 martie 2019

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!

Consilierii locali constănţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcţionează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naţionale pentru a reînfiinţa liceul militar de marină. Astfel, elevii de la Navrom vor fi transferați în două locaţii: o parte vor face ore în clădirea şcolii cu numărul 15 din kilometrul 5, iar navetiştii vor fi cazaţi în căminul Liceului CA Rosetti. Modernizările şi noile laboratoare vor fi gata până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău, care a promis că va aloca sumele necesare pentru educaţia elevilor.

De Roxana Glăvan 18:24, 12 martie 2018 1698 vizite Invatamant

Ceea ce în ultimii ani părea doar un vis, acum devine realitate. Anul școlar 2018-2019 va înscrie elevi la Liceul Militar de Marină la Constanța. Consilierii locali au aprobat, astăzi, în ședintă extraordinară, transferul clădirii în care funcționează Colegiul Alexandru Ioan Cuza, fostul Navrom, către Ministerul Apărării Naționale.

În ultima ședință de Consiliu Local ce a avut loc luna trecută a fost aprobat transferul către Liceul Navrom a noilor structuri. Astfel, cei peste 580 de elevi de aici vor învăța în clădirea școlii generale numărul 15, din kilometrul 5. Tot aici, atelierele din fostul corp de clădire vor fi făcute cu bani de la primărie de la zero, până la toamnă, a dat asigurări primarul Decebal Făgădău. 

Pentru elevii care au nevoie de cazare, primăria a găsit soluția de a folosi clădirea dezafectată de la Liceul C.A. Rosetti. Este vorba despre cea în care funcționează căminul, dar și fosta cantină.

Elevii și profesorii de la Liceul Navrom spun că nu ar fi vrut să se transfere, dar cum deciziile au fost luate, se vor conforma. În anul școlar 2018-2019, liceul militar de marină va avea cinci clase, în care vor învăța, în total, 100 de elevi. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!
De Neptun TV 21 martie 2019

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.

Simulare Evaluare Națională: Elevii claselor VII-VIII susțin astăzi proba la matematică!
De Neptun TV 12 martie 2019

Elevii de clasa a VIII-a și, în premieră, cei de a VII-a, susțin, marți simularea Evaluării Naționale la proba Matematică. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română
De Neptun TV 11 martie 2019

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a.