miercuri, 22 noiembrie 2017

OFICIAL. Fiecare copil va avea parte de două consultații stomatologice gratuite pe an

OFICIAL. Fiecare copil va avea parte de două consultații stomatologice gratuite pe an

Copiii cu vârsta de până la 18 ani pot beneficia de o consultație de medicină dentară gratuită la fiecare 6 luni, față de 12 luni, cum este în prezent, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, document care mai cuprinde o serie de noutăți prinse în noul contract-cadru pentru anii 2016-2017.

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotărâre, pachetele de servicii medicale și Contractul-cadru privind reglementarea condițiilor acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017.

"Actul normativ conține elemente de noutate, introduse în scopul creșterii accesului la serviciile medicale atât pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cât și pentru cei care nu pot dovedi această calitate. La nivelul asistenței medicale de medicină dentară, pentru copii cu vârsta de până la 18 ani se acordă o consultație la 6 luni, față de o consultație la 12 luni, cum este în prezent. De asemenea, s-a introdus serviciul obturația dintelui după tratamentul afecțiunilor pulpare sau al gangrenei", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, în cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma și evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

În privința asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile paraclinice, s-a introdus RMN sâni nativ și RMN sâni nativ și cu substanță de contrast, iar la nivelul asistenței medicale spitalicești, atât pentru internarea continuă, cât și pentru spitalizarea de zi, s-a prevăzut că nu este necesară prezentarea biletului de trimitere în cazul pacienților care au scrisoare medicală la externare cu indicație de revenire pentru internare, precum și pentru pacienții cu hemofilie aflați în programul național de hemofilie.

Hotărârea prevede noutăți și în privința dispozitivelor medicale. Astfel, pentru proteza de gambă s-a introdus tipul de proteză modulară cu manșon din silicon, iar la proteza parțială de mână a fost introdusă proteza de deget funcțională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani cu malformații congenitale.

Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2016.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Fetițe lăsate în mașină de mama plecată la cumpărături - o copilă a pornit motorul ÎN JOACĂ! VIDEO
De Andreea Jîjîie si Cristina Puşcaşu 7 noiembrie 2017

Este de necrezut ce a făcut o mamă din Constanța. Femeia și-a lăsat cei doi copii în mașină, ce par de vârsta grădiniței, într-o parcare a unui supermarket, și a plecat liniștită la cumpărături. Câțiva clienți ai magazinului le-au văzut pe fetițe și nu s-au mai dezlipit de lângă autoturism, mai ales că una dintre copile a reușit să pornească motorul.

Mămică ÎNGROZITĂ de imaginea propriului bebeluș în timpul unei ecografii
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Prima data când auzi inimioara copilului tău, prima dată când vezi chipul sau trupușorul bebelușului tău, chiar dacă o faci cu ajutorul unui ecograf, este un moment plin de magie, de care fiecare mămică își va aminti toată viața.

SEMNAL DE ALARMĂ de la meteorologi: vine o iarnă de coșmar, cu ger năprasnic! PROGNOZĂ METEO
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Președintele Societății Meteorologice Române a declarat că ne așteaptă o iarnă grea, o iarnă asemănătoare cu cea din 2012. Potrivit acestuia, pe durata iernii ne vom confrunta cu cel puțin trei viscole.

CONSTANȚA. Laborator de analize, acuzat de NEPĂSARE! O gravidă a pierdut consultul pentru că nu a primit analizele la timp!
De Andreea Filip 25 octombrie 2017

Tânăra este gravidă în luna a treia și se confruntă cu o sarcină cu probleme.