vineri, 22 septembrie 2017

OFICIAL. Fiecare copil va avea parte de două consultații stomatologice gratuite pe an

OFICIAL. Fiecare copil va avea parte de două consultații stomatologice gratuite pe an

Copiii cu vârsta de până la 18 ani pot beneficia de o consultație de medicină dentară gratuită la fiecare 6 luni, față de 12 luni, cum este în prezent, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, document care mai cuprinde o serie de noutăți prinse în noul contract-cadru pentru anii 2016-2017.

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotărâre, pachetele de servicii medicale și Contractul-cadru privind reglementarea condițiilor acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017.

"Actul normativ conține elemente de noutate, introduse în scopul creșterii accesului la serviciile medicale atât pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cât și pentru cei care nu pot dovedi această calitate. La nivelul asistenței medicale de medicină dentară, pentru copii cu vârsta de până la 18 ani se acordă o consultație la 6 luni, față de o consultație la 12 luni, cum este în prezent. De asemenea, s-a introdus serviciul obturația dintelui după tratamentul afecțiunilor pulpare sau al gangrenei", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, în cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma și evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

În privința asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile paraclinice, s-a introdus RMN sâni nativ și RMN sâni nativ și cu substanță de contrast, iar la nivelul asistenței medicale spitalicești, atât pentru internarea continuă, cât și pentru spitalizarea de zi, s-a prevăzut că nu este necesară prezentarea biletului de trimitere în cazul pacienților care au scrisoare medicală la externare cu indicație de revenire pentru internare, precum și pentru pacienții cu hemofilie aflați în programul național de hemofilie.

Hotărârea prevede noutăți și în privința dispozitivelor medicale. Astfel, pentru proteza de gambă s-a introdus tipul de proteză modulară cu manșon din silicon, iar la proteza parțială de mână a fost introdusă proteza de deget funcțională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani cu malformații congenitale.

Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2016.

Comenteaza aceasta stire

Primul mamograf 3D cu tomosinteză ajunge în Constanța!
De Andreea Bajdechi 15 septembrie 2017

În mai puțin de o lună, un aparat mamograf 3D cu tomosinteză va fi adus în Constanța. Numărul cazurilor de cancer la sân a crescut alarmant, în ultimii ani, spun specialiștii, care trag un semnal de alarmă. Ei speră ca, odată cu existența unui astfel de aparat și în Constanța, tot mai multe cazuri să fie depistate la timp, iar femeile să aibă încă o șansă la viață.

Mesajul unui părinte, după ce a ajuns cu bebelușul la Urgențe: 'Știu florari care se poartă mai frumos cu florile lor... mie mi-ar fi rușine în locul vostru'
De Neptun TV 15 septembrie 2017

Nu am sa ma pronunt cu privire la profesionalismul celor ce au reusit sa puna in 30 de minute o branula dupa muuuuulte incercari..

Medici din țară și străinătate, prezenți la Constanța! Dezbatere despre analizele din timpul sarcinii și ecografiile periodice!
De Andreea Bajdechi 24 august 2017

Suntem cu toții de acord că sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Aceasta însă trebuie atent monitorizată, spun specialiști din țară și din străinătate care dezbat, la Constanța, modul în care se pune corect diagnosticul ecografic pentru a depista din timp posibilele anomalii dezvoltate de făt.