vineri, 22 martie 2019

OFICIAL! Șoferii care circulă fără rovinietă scapă de amendă - președintele Iohannis a promulgat legea!

OFICIAL! Șoferii care circulă fără rovinietă scapă de amendă - președintele Iohannis a promulgat legea!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, azi, legea prin care șoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii contravenției și până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă șoferul nu e informat timp de 4 luni.

Legea pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România a fost adoptat de Camera Deputaților în 6 februarie.

„Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat azi (6 februarie – n.r) cu unanimitate de voturi un proiect de lege care modifică Ordonanța 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețelele de drumuri naționale din România. Modificarea legislativă se impunea având în vedere că norma nu era suficient de clară, instanțele interpretând în mod diferit situații reclamate de mulți cetățeni în cazul amenzilor aplicate în mod repetate în lipsa rovinietei”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode.

În forma adoptată se arată că șoferii nu mai pot fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii contravenției și până la data comunicării acesteia. Totodată, apar modificări și în ceea ce privește prescrierea sancțiunii.

„Aplicarea sancțiunii se prescrie în termen de patru luni de la data săvârșirii faptei, procesul verbal de constatare a contravenției se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenției, iar intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului verbal nu se mai poate aplica altă sancțiune”.

De asemenea, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoțit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la șasa luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Comenteaza aceasta stire