sîmbătă, 17 august 2019

ÎN PRAGUL FALIMENTULUI

1000 de angajați ai OIL TERMINAL riscă să rămână fără slujbe! ANAF impune executarea silită

Peste o mie de angajaţi ai companiei Oil Terminal riscă să rămână fără slujbe întrucât firma a fost executată silit de Fisc pentru suma de 73 de milioane de lei.

Reprezentații unuia dintre cele mai mari terminale din sud-estul Europei spun că măsura este abuzivă. Litigiul dintre Agenția Națională de Administrare Fiscală și compania Oil Terminal este unul vechi, care se referă la o tranzacție făcută în urmă cu mai bine de 10 ani. La acea vreme, Oil Terminal a pompat țiței către Rafo Onești.

Datoriile pe care compania le-ar fi acumulat, reprezintă în cea mai mare parte a lor TVA pe care Fiscul consideră că societatea ar fi trebuit să o plătească. Suma se ridică la 73 de milioane de lei.

La rândul său, directorul Oil Terminal susține că executarea silită este „lipsită de actualitate”, având în vedere faptul că cele două companii au plătit deja obligațiile către stat, iar Oil Terminal beneficiază de o decizie a instanței în acest sens.

„Ieri am primit somația de executare pentru acest debit. Această somație este abuzivă, în primul rând, și totodată nelegală. ei au mai făcut această somație și în 2012, obiect al unui proces în instanță care prin hotărâre definitivă și irevocabilă a atestat că această creanță nu există. În luna mai a lui 2014 a mai fost o somație pentru penalități la acest debit, lucru care a fost analizat de o comisie din Ministerul de Finanțe, care a atestat că acest debit nu există, deci nu pot fi nici penalități la acest debit“, a declarat Viorel Ciutureanu, directorul general Oil Terminal.

ReprezentanțiI Oil Terminal spun că toate acestea apar și în bazele de date ale ANAF din 2008. Dacă se va impune executarea silită, se ajunge la faliment, spun cei de la Oil Terminal, întrucât suma este uriașă. Implicit, cei 1.060 de angajați ai companiei ar fi disponibilizați.

„Acest debit nu există, el a fost achitat de RAFO Onești la vama Iași. Vama Iași a comunicat acest lucru Vămii Constanța, că debitul a fost achitat, drept pentru care nu are de ce să execute. Pe această sumă suntem ca și în faliment. Dacă suntem executați silit, eu nu am de unde să plătesc această sumă și sigur că va duce la falimentul companiei. În mod sigur, oamenii își vor pierde locurile de muncă“, a mai adăugat Viorel Ciutureanu.

Sindicatul Oil Terminal a anunțat, astăzi, că dacă nu se ține cont de decizia definitivă și irevocabilă a instanței vor fi organizate proteste.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire