miercuri, 20 iunie 2018

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, despre abuzurile SRI - DNA: 'În 3 săptămâni am avut de citit 70.000 de pagini'

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, despre abuzurile SRI - DNA: 'În 3 săptămâni am avut de citit 70.000 de pagini'

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a povestit, la România TV, despre nedreptățile la care a fost supus în arest. Acesta a precizat că telefoanele i-au fost ascultate și că după trimiterea în judecată a avut la dispoziție trei săptămâni pentru a citi un dosar de 70.000 de pagini, ceea ce a dus la lipsa posibilității de "atac la soluția definitivă" și implicit a apărării sale.

"Dosarul este public, judecata este publică. Cu privire la mandatul din celula în care urma să fiu adus, am fost adus de la Sectia 15, probabil că acolo nu aveau mijloace tehnice. În 10.02.2015, când procurorul cere și judecătorul acceptă urmărirea mea în celulă, la vorbitor, inclusiv cu avocatul, eu nu avem calitate, urmărirea era in rem. Eram arestat pe altă cauză. Am sesizat Inspecția Judiciară, care nu s-a pronunțat în vreun fel. Am făcut contestație la Curtea de Apel București, nici aici abuzul acesta nu a prezentat interes. Astăzi am făcut recurs la Înalta Curte, poate de data aceasta. Aflat la Rahova și vorbind la telefonul meu din celulă am sfătuit pe cineva foarte apropiat mie ca prima oară când mai este bruscat în trafic de vreo mașină, cu mulți indivizi care stăteau pe la colțuri, să anunțe la 112, ca să se facă o anchetă privind modalitatea brutală de fiaj. După acest telefon au încetat să mai fie vizibili. Telefoanele sigur (erau monitorizate în celulă la Rahova n.r.)", a declarat, la România TV, Sorin Strutinsky.

Mai mult, omul de afaceri a precizat: "în decembrie 2015, când am fost trimis în instanță, am avut 3 săptămâni, care au cuprins Crăciunul și Revelionul, în care a trebuit să citesc cele 115 volume, 70.000 de pagini. Am sesizat Camera Preliminară și, deși în primă fază judecătorii Înaltei Curți s-au interesat, subiectul pe final a fost abandonat și eu nu am mai avut cale de atac la soluția definitivă. Cum a putut să fie pus în aplicare un mandat de către un ofițer de poliție judiciară de la DNA în interiorul Arestului Poliției. În ce constă această colaborare? Desigur că o să fac reclamații. Directivele de la cabinetul 1 cu beneficiarii secundari au continuat și după arestarea mea împotriva celor din jurul meu care erau oameni liberi, care nu erau cercetați în niciun fel".

Întregul materioal poate fi citit AICI!

Comenteaza aceasta stire

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel
De Neptun TV 9 iunie 2018

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

CONSTANȚA. PNL a demarat Campania 'Orașul poartă semnătura ta'!
De Robert Nenciu 29 mai 2018

Potrivit liberalilor, în urma răspunsurilor primite de la constănțeni, o parte din probleme se vor materializa în proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului Consiliului Local Constanța.