vineri, 22 martie 2019

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală reia programul de tratament chirurgical și intervențional pentru copiii cu malformații cardiace congenitale, a declarat pentru AGERPRES medicul chirurg Felix Negoițescu.

„Au fost șase misiuni, aceasta este a șaptea misiune. Programul se desfășoară cu medici și personal medical din SUA și din Israel. Patru misiuni au fost din SUA și două din Israel și vor mai fi încă două numai din SUA. Una în octombrie și va mai fi o misiune în februarie anul viitor. Până acum, în medie la fiecare vizită au fost operați cam zece copii, cam 60 de copii au fost operați în total. De anul acesta copiii au fost tratați și prin cateterism cardiac, diagnosticați și tratați încă aproximativ 20 de copii”, a spus Felix Negoițescu.

El a explicat că este un program prin care medici din străinătate vin și lucrează cu personalul Spitalului ”Grigore Alexandrescu” de la Secția de chirurgie cardiacă pediatrică.

„Programul este de instruire și de colaborare. Totul este gratis și este oferit de Fundația Rotary International”, a adăugat Negoițescu.

Selecția pacienților eligibili va avea loc în perioada 31 august – 11 septembrie.

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Comenteaza aceasta stire

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării
De Neptun TV 20 martie 2019

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.

Nou scandal privind dezinfectanții din spitale! Produsele, utilizate în peste 30 de spitale din țară
De Mediafax 19 martie 2019

Dezinfectanții pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzătoare privind distrugerea microbilor au fost utilizați în peste 30 de spitale din țară, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.