duminică, 20 ianuarie 2019

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală reia programul de tratament chirurgical și intervențional pentru copiii cu malformații cardiace congenitale, a declarat pentru AGERPRES medicul chirurg Felix Negoițescu.

„Au fost șase misiuni, aceasta este a șaptea misiune. Programul se desfășoară cu medici și personal medical din SUA și din Israel. Patru misiuni au fost din SUA și două din Israel și vor mai fi încă două numai din SUA. Una în octombrie și va mai fi o misiune în februarie anul viitor. Până acum, în medie la fiecare vizită au fost operați cam zece copii, cam 60 de copii au fost operați în total. De anul acesta copiii au fost tratați și prin cateterism cardiac, diagnosticați și tratați încă aproximativ 20 de copii”, a spus Felix Negoițescu.

El a explicat că este un program prin care medici din străinătate vin și lucrează cu personalul Spitalului ”Grigore Alexandrescu” de la Secția de chirurgie cardiacă pediatrică.

„Programul este de instruire și de colaborare. Totul este gratis și este oferit de Fundația Rotary International”, a adăugat Negoițescu.

Selecția pacienților eligibili va avea loc în perioada 31 august – 11 septembrie.

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Comenteaza aceasta stire

ALARMANT. Șapte decese cauzate de gripă într-o singură zi - numărul morților a a juns la 19!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, sâmbătă, încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre o femeie de 45 de ani, din județul Ialomița, care nu era ăimunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului au fost înregistrate 19 decese.

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.