sîmbătă, 24 august 2019

Oportunități noi de investiții în Portul Constanța

Oportunități noi de investiții în Portul Constanța

Memorandumul de înțelegere “Cooperation Gateway to Europe Black Sea West” este, mai exact, un parteneriat semnat între autoritățile locale din Constanța și oficialități din Austria, Bulgaria și Ucraina.

Scopul declarat al cooperării este atragerea de fonduri europene pentru regiunile celor patru țări, al căror numitor comun sunt Dunărea și porturile de la Marea Neagră.

„Primul pas care se va face va fi un studiu de prefezabilitate care va dori să identifice atuurile și necesitățile fiecărei zone semnatare“, a declarat Cristian Darie, vicepreședintele CJ Constanța.

Regiunile care vor să acceseze bani europeni au șanse mai mari să obțină finanțările dacă proiectele sunt comune.

„Avem o cooperare între porturi, orașe și regiuni. Pentru o mai bună dezvoltare economică a întregii zone dunărene“, a declarat Otto Schwetz, Președinte al Coridorului de Transport VII Pan – European.

Cel mai ambițios proiect vizat și de membrii parteneriatului de la Constanța este construirea în viitor a unei autostrăzi care înconjoară Marea Neagră.

Multe dintre proiectele europene vizate prin acest memorandum recunosc regiunea Dobrogei ca o zonă cu un potential uriaș al transportului multi-modal.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire