sîmbătă, 17 august 2019

„Opriți genocidul social”

"Moțiunea de cenzură are ca scop blocarea genocidului social pe care tăierea pensiilor și a salariilor îl va produce", se arată la începutul textului citit în parlament de senatorul PSD Dan Șova. Social democrații spun că puterea executivă se află, mai nou, doar la Cotroceni și îl acuză pe premierul Emil Boc că "a oferit pe tavă președintelui României Guvernul pe care îl conduce, reușind să-l șteargă din paginile Constituției".

În textul moțiunii sunt prezentate salariile pe care diverse categorii de bugetari le vor primi în cazul în care legile sărăciei, asumate luni de Guvern, vor trece de parlament. De asemenea, au fost avute în vedere și consecințele economice grave ale tăierilor de pensii și salarii, de la scăderea consumului și până la înfometarea unora dintre cei afectați. Social democrații spun că vinovatul principal pentru suferințele românilor este Traian Băsescu.

Niciun membru al executivului nu a fost prezent în sală la citirea moțiunii de cenzură.

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură cu bilele la vedere, iar cine lipsește nemotivat sau votează împotrivă va pleca din partid. Aceeași poziție o au și liderii liberali.

Moțiunea de cenzură va fi votată marțea viitoare. La acest moment, atât parlamentarii UDMR cât și cei independenți, structuri ce susțin actuala putere, spun că vor vota împotriva moțiunii. Deputații minorităților nu și-au spus încă punctul de vedere, însă de obicei aceștia merg pe mâna puterii. În week-end, PSD va duce o campanie de informare a alegătorilor asupra faptului că, săptămâna viitoare, parlamentarii, și cei ai puterii, și cei ai opoziției vor decide asupra pensiilor, salariilor și ajutoarelor sociale.

Comenteaza aceasta stire