marţi, 1 septembrie 2015

Orașelul Oymyakon este oficial cea mai rece așezare locuită permanent din lume

Dacă aveți impresia că știți ce înseamnă frigul, locuitorii unui orășel din Siberia vă pot contrazice. Cu o temperatură medie în luna ianuarie de -50 de grade Celsius și vîrfuri de minus 67, oraselul Oymyakon este oficial cea mai rece așezare locuită permanent din lume. Aici locuiesc 500 de persoane care își duc traiul printre munții de zăpadă care nu îi mai deranjează demult. În mod ironic, numele orașului înseamnă apa care nu îngheață niciodată.

Pentru cel mai friguros loc din lume se califică, de departe, pentru că e foarte departe de Europa, orașelul rus Oymyakon.

Nerecomandată celor friguroși, regiunea Yakutia din Siberia nu se află pe harta celor mai prestigioase destinații turistice însă, fără dar și poate, este cunoscută drept zona în care s-a înregistrat ce mai scăzută temperatură. La întrarea în oraș locuitorii sunt întâmpinați de un semn pe care scrie „Oymyakon, polul frigului”.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în acest oraș a fost de minus 67,7 grade Celsius. În Oymyakon, al cărui nume înseamnă în traducere “apa care nu îngheață niciodată”, peste 500 de persoane supraviețuiesc acestor condiții de trai greu de imaginat. Însă aproape că nu mai simt frigul, în condițiile în care au grijă de animale și stau afară ore în șir. Cu o iarnă care durează și opt luni, încălzirea locuințelor poate fi o provocare în Oymyakon.

Rămânem la același nivel al temperaturilor și descoperim un alt oraș la fel de friguros: Verkhoyansk, tot din Rusia, aceeași regiune. Locuitorii din această zonă se mândresc cu animalele care rezistă la aceste temperaturi record. Caii de aici sunt renumiți.

Animalele sunt încă folosite ca modalitate de transport în contextul în care în zonă străzile sunt puține și distanțele mult prea lungi. Zona este cunoscută pentru temperaturile greu de imaginat și nu numai.

Aici se adăpostesc 90 la sută din diamantele Rusiei, 23 la sută din producția mondială.

Pământurile sunt bogate, de asemenea, în aur și argint, petrol, cărbune și gaze naturale.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Jurnaliști Vice News acuzați de terorism în Turcia
De Ciprian Paraschivu 1 septembrie 2015

Doi reporteri britanici și un translator au fost arestați în Turcia după ce au fost acuzați de terorism. Jurnaliștii de la Vice News au fost inculpați de un tribunal turc pentru faptul că lucrează în contul unei organizații teroriste.

Cinci persoane moarte într-o explozie în Spania
De Ciprian Paraschivu 1 septembrie 2015

Cinci persoane au murit și alte șase au fost rănite într-o explozie puternică produsă la o fabrică de artificii din apropiere de Zaragoza, în nord-estul Spaniei.

Încă un templu din Palmira a fost DISTRUS de Statul Islamic. Clădirea făcea parte din patrimoniul mondial UNESCO
De Vera Puiu 31 august 2015

Gruparea teroristă Statul Islamic a distrus templul Bel, aflat în orașul sirian Palmira. Clădirea veche de 2 mii de ani a fost parțial aruncată în aer cu explozivi.

Criza imigrației aruncă Europa în haos: miniștrii de Interne din UE se vor reuni de urgență
De Vera Puiu 31 august 2015

Criza imigranților pare o problemă aproape imposibil de rezolvat. Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranți după Al Doilea Război Mondial. Mulți dintre ei fug din țări distruse de război, precum Siria și Afganistan. Refugiații, care plătesc cu prețul vieții călătoriile spre Occident, sunt furioși pentru că nu li se permite să urce în trenurile care merg în Germania. Miniștrii de Interne din UE se vor reuni pentru a încerca să găsească soluții la această situație disperată.

La un an de la cele mai sângeroase bătălii din estul Ucrainei s-a decis organizarea un nou summit!
De Oana Stupariu 30 august 2015

Cancelarul german, președintele Franței și președintele Rusiei s-au pus de acord că este utilă organizarea, în săptămânile următoare, a unui summit consacrat conflictului din Ucraina. Decizia a fost luată după reluarea violențelor, în care circa 20 de oameni au fost uciși.

29 de cetățeni români reținuți în Europa pentru trafic de persoane
De Oana Stupariu 30 august 2015

Autoritățile europene nu vor mai închide ochii la tragedia imigranților. Din Ungaria, Austria până în Franța și Spania s-au declanșat ample operațiuni pentru destructurarea rețelelor de călăuze, care profită de drama refugiaților. Din păcate, nu mai puțin de 29 de cetățeni români se numără printre suspecții acuzați de trafic de persoane și sunt arestați în Ungaria și Austria.

Incendiu la o închisoare din Rusia. Patru deținuți au fost uciși de flăcări
De Ciprian Paraschivu 30 august 2015

Cel puțin patru deținuți și-au pierdut viața și alți aproape zece au fost răniți într-un incendiu la o închisoare din Rusia.

Ungaria a finalizat prima parte a barierei anti-imigranți
De Ciprian Paraschivu 30 august 2015

Budapesta a anunțat că a terminat, înainte de termen, prima porțiune a barierei anti-imigranți pe care guvernul maghiar a decis să o ridice pe toată frontiera cu Serbia. În tot acest timp, vecinii Ungariei se tem că acest gard ridicat de Budapesta îi va determina pe imigranți să ocolească teritoriul maghiar prin Croația sau România.

Un român care conducea un camion cu 26 de refugiați a fost reținut în Austria
De Neptun TV 29 august 2015

Un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiați, a fost reținut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării, informează agenția austriacă de presă APA.

O autostradă din Franța, blocată de țigani
De Vera Puiu 29 august 2015

Cel puțin 60 de țigani au blocat 14 ore o autostradă din Calais, Franța. Romii au creat o adevărată baricadă din anvelope, cărora le-au dat foc în mijlocul șoselei. Forțele de ordine au reușit cu greu să-I potolească pe bărbații furioși.

Alți 4 români reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane
De Vera Puiu 29 august 2015

Alți patru cetățeni români au fost reținuți de poliția ungară sub acuzația de trafic de persoane.

Adolescent american, condamnat la 11 ani de închisoare pentru sprijinirea grupării Statul Islamic
De Vera Puiu 29 august 2015

Un adolescent din statul american Virginia a fost condamnat la 11 ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de sprijinirea grupării teroriste Stat Islamic.

'Drumul morții' face noi victime: peste 200 de morți după ce o navă cu imigranți a naufragiat în Marea Mediterană
De Vera Puiu 28 august 2015

Peste 200 de imigranți și-au pierdut viața după ce ambarcațiunile care îi transportau s-au scufundat în Marea Mediterană. Este cel mai nou episod din drama miilor de refugiați care părăsesc Orientul Mijlociu și nordul Africii pentru a ajunge pe bătrânul continent. Liderii europeni, care s-au întâlnit la Viena, nu au găsit o soluție la cea mai mare criză a emigranților după cel de-al Doilea Război Mondial.

Premieră la conducerea Greciei! O femeie conduce Guvernul de la Atena
De Oana Stupariu 28 august 2015

Premieră în Grecia. Timp de 3 săptămâni, țara va fi condusă de o femeie.

Extremiștii de dreapta reacționează violent în Germania! Atac asupra unui centru de refugiați
De Oana Stupariu 28 august 2015

Violențele s-au înmulțit în ultimele luni în Germania, pe fondul afluxului record de imigranți. Persoane necunoscute au atacat astăzi, cu un cocteil Molotov, un centru pentru refugiați din nordul țării. Din fericire, nu au fost victime. Autoritățile pun incidentul pe seama extremiștilor de dreapta, care se opun vehement imigrației.

Tragedia din Austria dezvăluie o rețea de călăuze cu ramificații în România
De Vera Puiu 28 august 2015

Deși țara noastră a fost ferită, până acum, de problema imigranților care iau cu asalt Europa, unii români profită de drama lor. 18 români au fost arestați în Ungaria și sunt cercetați pentru trafic de persoane. Mai mult, liderul grupării responsabile de moartea celor 71 de refugiați găsiți asfixiați într-un camion, în Austria, este căutat în România.

MAE: 12 cetățeni români REȚINUȚI în Ungaria pentru trafic de persoane!
De Neptun TV 27 august 2015

12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți de polițiștii din Ungaria, urmând a fi prezentați cu propunere de arestare preventivă.

Partidul de guvernământ din Franța a concediat zece români pentru a evita polemici politice
De Ciprian Paraschivu 27 august 2015

Partidul Socialist din Franța, acuzat de încurajarea dumpingului social prin angajarea pe durată determinată a unor cetățeni români, a anunțat întreruperea contractului cu firma din România. Acesta adusese muncitorii pentru Universitatea de Vară a partidului.

Proteze ieftine realizate cu ajutorul imprimantelor 3D
De Ciprian Paraschivu 27 august 2015

Un bărbat din Marea Britanie și-a făcut un scop în viață din crearea de proteze pentru cei care nu au destui bani să-și procure unele medicale. Născut chiar el cu un handicap la o mână, omul a încercat o proteză oferită de stat. Când nu a fost mulțumit de ce i-au oferit medicii britanici a decis să caute ajutor în tehnologie.

Cel mai lung tunel din lume străpunge Alpii Elvețieni
De Vera Puiu 27 august 2015

Cel mai lung tunel din lume străpunge Alpii Elvețieni și are nu mai puțin de 56 de kilometri. Potrivit Daily Mail, construcția începută în 1996 și la care au lucrat peste 2 mii de oameni a fost finalizată, iar testele vor începe de la 1 octombrie.

Camionul plin cu imigranți morți descoperit în Austria aparține unui ROMÂN!
De Vera Puiu 27 august 2015

70 de imigranți au fost găsiți morți într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria. Autoritățile spun că șoferul este român. Acest caz amplifică drama refugiaților, care își riscă viața pentru a ajunge în Europa. Sute de mii de oameni din Africa și Orientul Mijlociu și-au părăsit țara natală în speranța că vor găsi un loc unde să aibă un viitor mai sigur.