miercuri, 17 iulie 2019

Ordonanța privind legea urbanismului ar putea fi anulată

Primarul Constanței, Radu Mazăre,  a declarat că ordonanța Guvernului Tăriceanu, care a modificat legea urbanismului, ar putea să fie anulată dacă Partidul Social-Democrat va ajunge la guvernare.  La Constanța, actul normativ provoacă și acum confuzie în rândul unor consilieri, chiar și  ai Partidului Național Liberal, al cărui președinte de acum doi ani a emis ordonanța cu pricina. Actul prevede modificarea întregului Plan Urbanistic Zonal chiar și în cazul în care, spre exemplu, un singur proprietar vrea să își modifice balconul.

 

Ordonanța 27 a Guvernului Tăriceanu a fost una care acum doi ani când a fost emisă a blocat practic investițiile și a dat peste cap activitatea autorităților locale.     Angajații Primăriei Constanța au fost obligați să modifice Planurile Urbanistice Zonale doar pentru că unii proprietari au vrut să schimbe acoperișul sau să construiască o dependință. Primarul Constanței speră că odată cu schimbarea Guvenului în această toamnă să fie anulată această  ordonanță. 

Așa de clar a ajuns actul normativ, după ce a fost modificat anul trecut, că nici unii colegi de partid  ai fostului premier liberal nu prea știu ce mai prevede. Au avut unele probleme în privința numărului de proprietari care trebuie să semneze pentru modificarea unui PUZ.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.