duminică, 21 iulie 2019

Organizația separatistă bască ETA a anunțat armistițiu

Organizația separatistă bască ETA a anunțat armistițiu

Scepticism la Madrid. Clasa politică spaniolă, inclusiv Partidul Socialist aflat la putere, și-a exprimat neîncrederea cu privire la anunțul unui armistițu din partea organizației separatiste basce ETA. Aceasta a afirmat, prin intermediul unui mesaj video, că va pune capăt atacurilor.

Anunțul organizației separatiste basce ETA de încetare a focului este "insuficient", deoarece nu este vorba despre un angajament de încetare definitivă a violențelor. Este declarația ministrului Afacerilor Interne din cadrul Guvernului autonom basc, care a adăugat că mesajul ETA este, pe deasupra, ambiguu. Neîncrederea politicienilor spanioli, dar și a jurnaliștilor este alimentată de faptul că  gruparea separatistă a mai anunțat de două ori încetarea atacurilor, dar a renunțat la ambele armistiții. 

Ascultați

Citiți fonetic

Fondată în 1959, ETA a dus o campanie sângeroasă de obținere a independenței pentru șapte regiuni din sudul Spaniei și sud-vestul Franței, teritorii pe care le revendică separatiștii bașci. În ultimii ani, însă,  organizația a suferit lovituri puternice, după arestarea mai multor lideri.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.