sîmbătă, 20 iulie 2019

Pacienți umiliți la Spitalul CF Constanța. Nu au tacâmuri, nu primesc mâncare - VIDEO

Bătaie de joc la adresa pacienţilor. Bolnavii cu probleme neurologice care se internează la Spitalul Clinic CF Constanţa spun că sunt trimişi de medici să-şi facă analizele la o altă unitate şi să-şi cumpere singuri medicamentele. Umilinţa nu se opreşte aici: cei care sunt internaţi se plâng că trebuie să vină de acasă cu farfurii şi tacâmuri dacă vor să primească mâncare.

Gheorghe Ene, de 65 de ani, este internat în Spitalul CF Constanța unde se tratează pentru dureri la cap, după ce a căzut dintr-o căruță.

Omul a fost trimis din Tulcea, acolo unde a avut accidentul, iar când a ajuns în unitatea medicală, s-a îngrozit de serviciile și condițiile de aici. Cine nu vine cu farfuria de acasă, nu primește mâncare – acuză bolnavul.

Aceleași probleme grave le sesizează și acest pensionar din Constanța. Bărbatul spune că, la internare, o asistentă i-a pus în brațe rețeta cu tot ce are de cumpărat. A fost nevoit să ia până și vata or branula de la perfuzii. Revoltător este că a fost trimis singur să facă un examen tomograf la un alt spital, deși omul suferise un accident vascular cerebral. Putea oricând să intre din nou într-o criză și să moară pe drumurile dintre spitale, spune omul.

Conducerea Spitalului CF Constanța susține că plângerile pacienților sunt nefondate.

Conducerea spitalului consideră că problemele nu sunt atât de grave, din moment ce și alte unități sunt în aceeași situație. Așa că de ce să-și mai bată capul să le rezolve, de vreme ce peste tot este la fel – pare să fie gândirea managerului.

Ne întrebăm, atunci, ce rol mai are un spital în care pacienții nu pot fi tratați, sunt trimiși să-și cumpere singuri medicamentele iar mâncarea se dă doar dacă ai propriile farfurii, așa cum acuză cei internați.

Am solicitat un punct de vedere și de la Ministerul Transporturilor în subordinea căruia se află Spitalul CF Constanța, dar până la redactarea acestei știri nu am primit niciun răspuns.

Comenteaza aceasta stire