marţi, 23 octombrie 2018

ALERTĂ LA LONDRA! Două stații de metrou închise în urma unui incident de securitate! GALERIE FOTO/VIDEO

O stație de metrou din Londra a fost evacuată din cauza unui incident de securitate, afirmă surse citate de presa britanică.

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în stația de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

RECOMANDAREIncidentul de securitate de la Londra - o bătaie între doi indivizi a dus la o busculadă, nouă persoane au fost rănite!

Zona a fost securizată de agenții serviciilor de securitate, iar membri ai unităților speciale au coborât în stația de metrou.

"Agenții au intervenit la un incident produs în Stația Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar", a comunicat Poliția britanică a Transporturilor, potrivit publicației The Telegraph.

UPDATE 19:25. Autoritățile britanice au închis stația de metrou Oxford Circus și îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

"Dacă vă aflați în zona Oxford Street, adăpostiți-vă în clădiri! Agenții de poliție au intervenit", a transmis Poliția metropolitană londoneză.

Unii martori au auzit explozii și focuri de armă în stația de metrou.

UPDATE 19:30. Autoritățile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip "terorist", anunță Poliția metropolitană britanică.

"Poliția a intervenit pornind de la premisa că este un incident terorist. Agenți înarmați sunt la locul incidentului și colaborează cu Poliția transporturilor", a transmis Scotland Yard, fără a oferi detalii.

 "Poliția a fost solicitată la ora 16.38 (18.38, ora României) după ce au fost semnalate focuri de armă în zona Străzii Oxford și stației de metrou Oxford Circus", a confirmat Poliția din districtul Westminster, situat în centrul Londrei.

UPDATE 19:40 Cel puțin o persoană a fost rănită, anunță autoritățile britanice. 

"Până în acest moment, am primit informații despre o femeie care a suferit răni ușoare în momentul părăsirii Stației de metrou Oxford Circus. Nu există alte victime semnalate", a transmis Poliția britanică a Transporturilor.

UPDATE 19:42 Două stații de metrou au fost închise în Londra în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază, anunță Poliția metropolitană.

 "Stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street sunt închise", a comunicat Scotland Yard, fără a oferi detalii.

 Sute de agenți ai unităților speciale ale poliției au fost mobilizați în centrul Londrei în urma unui incident de securitate.

 UPDATE 20:00 Autoritățile britanice nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac armat în stația de metrou Oxford Circus, dar, pe fondul panicii, a avut loc o mică busculadă.

"Nu am depistat niciun suspect și nici dovezi privind focuri de armă. Nu există victime. Agenții sunt încă la fața locului. Dacă vă aflați în clădiri, vă rugăm să rămâneți în interior, dacă sunteți pe stradă, părăsiți zona Străzii Oxford. Verificările continuă în centrul Londrei", a comunicat Poliția londoneză.

Un reporter al publicației The Independent care se afla în Stația de metrou Oxford Circus a declarat că pasagerilor li s-a comunicat să părăsească rapid zona "din cauza unei urgențe de securitate". Oamenii au intrat în panică. "Am auzit țipete, cineva a strigat să fugim. Am văzut fum, lumea a început să fugă panicată. Oamenii s-au adăpostit în clădiri", a declarat reporterul Ryan Butcher.

UPDATE 20:10 Autoritățile britanice intenționează să redeschidă circulației zonele restricționate din cauza alertei de securitate din centrul Londrei.

"Zonele sunt percheziționate și depunem eforturi pentru anularea restricțiilor și redeschiderea stațiilor de metrou", a transmis Poliția metropolitană londoneză.

Alerta de securitate a avut loc în contextul în care ducele de Cambridge, prințul William, va asista alături de ducesa Catherine la Spectacolul Regal de Varietăți programat vineri seară la Teatrul Palladium, situat lângă Stația de metrou Oxford Circus.

 UPDATE 21:30 Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulțumit serviciilor de securitate pentru intervențiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetățenilor să rămână vigilenți, să semnaleze orice activitate suspectă și să nu intre în panică.

"În numele tuturor londonezilor și turiștilor, vreau să mulțumesc Poliției metropolitane, Poliției transporturilor, Pompierilor și Serviciului de ambulanță pentru intervențiile rapide la incidentul produs în zona Străzii Oxford", a comunicat primarul capitalei Marii Britanii.

"Poliția metropolitană a confirmat că nu au fost găsite dovezi privind focuri de armă și că nu există victime. (...) Este extrem de important să rămânem vigilenți și să nu intrăm în panică. Este foarte bine că nu suntem indiferenți; oricând avem dubii despre ceva, trebuie să apelăm la poliție. Dacă aveți informații despre activități teroriste, vă rugăm să apelați la serviciile de securitate", a subliniat Sadiq Khan.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Marea Britanie ar putea EXTINDE perioada post-Brexit
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Discuțiile dintre Marea Britanie și UE s-au blocat în mare măsură, din cauza dezacordului privind separarea Irlandei. Prima dorește asigurări că nu se va mai reveni la o graniță clasică cu Irlanda, dacă nu este stabilită în timp util o relație comercială viitoare cu UE.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Arabia Saudită RECUNOAȘTE că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul!
De Neptun TV 20 octombrie 2018

Autoritățile din Arabia Saudită au recunoscut că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul și au anunțat că doi înalți oficiali au fost concediați în urma incidentului care a provocat o criză internațională și relații tensionate între Riyad și Occident, relatează Reuters.

Eurobarometru: Doar 49% dintre români văd apartenența la Uniunea Europeană ca fiind un lucru bun!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.