luni, 23 iulie 2018

ALERTĂ LA LONDRA! Două stații de metrou închise în urma unui incident de securitate! GALERIE FOTO/VIDEO

O stație de metrou din Londra a fost evacuată din cauza unui incident de securitate, afirmă surse citate de presa britanică.

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în stația de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

RECOMANDAREIncidentul de securitate de la Londra - o bătaie între doi indivizi a dus la o busculadă, nouă persoane au fost rănite!

Zona a fost securizată de agenții serviciilor de securitate, iar membri ai unităților speciale au coborât în stația de metrou.

"Agenții au intervenit la un incident produs în Stația Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar", a comunicat Poliția britanică a Transporturilor, potrivit publicației The Telegraph.

UPDATE 19:25. Autoritățile britanice au închis stația de metrou Oxford Circus și îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

"Dacă vă aflați în zona Oxford Street, adăpostiți-vă în clădiri! Agenții de poliție au intervenit", a transmis Poliția metropolitană londoneză.

Unii martori au auzit explozii și focuri de armă în stația de metrou.

UPDATE 19:30. Autoritățile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip "terorist", anunță Poliția metropolitană britanică.

"Poliția a intervenit pornind de la premisa că este un incident terorist. Agenți înarmați sunt la locul incidentului și colaborează cu Poliția transporturilor", a transmis Scotland Yard, fără a oferi detalii.

 "Poliția a fost solicitată la ora 16.38 (18.38, ora României) după ce au fost semnalate focuri de armă în zona Străzii Oxford și stației de metrou Oxford Circus", a confirmat Poliția din districtul Westminster, situat în centrul Londrei.

UPDATE 19:40 Cel puțin o persoană a fost rănită, anunță autoritățile britanice. 

"Până în acest moment, am primit informații despre o femeie care a suferit răni ușoare în momentul părăsirii Stației de metrou Oxford Circus. Nu există alte victime semnalate", a transmis Poliția britanică a Transporturilor.

UPDATE 19:42 Două stații de metrou au fost închise în Londra în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază, anunță Poliția metropolitană.

 "Stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street sunt închise", a comunicat Scotland Yard, fără a oferi detalii.

 Sute de agenți ai unităților speciale ale poliției au fost mobilizați în centrul Londrei în urma unui incident de securitate.

 UPDATE 20:00 Autoritățile britanice nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac armat în stația de metrou Oxford Circus, dar, pe fondul panicii, a avut loc o mică busculadă.

"Nu am depistat niciun suspect și nici dovezi privind focuri de armă. Nu există victime. Agenții sunt încă la fața locului. Dacă vă aflați în clădiri, vă rugăm să rămâneți în interior, dacă sunteți pe stradă, părăsiți zona Străzii Oxford. Verificările continuă în centrul Londrei", a comunicat Poliția londoneză.

Un reporter al publicației The Independent care se afla în Stația de metrou Oxford Circus a declarat că pasagerilor li s-a comunicat să părăsească rapid zona "din cauza unei urgențe de securitate". Oamenii au intrat în panică. "Am auzit țipete, cineva a strigat să fugim. Am văzut fum, lumea a început să fugă panicată. Oamenii s-au adăpostit în clădiri", a declarat reporterul Ryan Butcher.

UPDATE 20:10 Autoritățile britanice intenționează să redeschidă circulației zonele restricționate din cauza alertei de securitate din centrul Londrei.

"Zonele sunt percheziționate și depunem eforturi pentru anularea restricțiilor și redeschiderea stațiilor de metrou", a transmis Poliția metropolitană londoneză.

Alerta de securitate a avut loc în contextul în care ducele de Cambridge, prințul William, va asista alături de ducesa Catherine la Spectacolul Regal de Varietăți programat vineri seară la Teatrul Palladium, situat lângă Stația de metrou Oxford Circus.

 UPDATE 21:30 Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulțumit serviciilor de securitate pentru intervențiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetățenilor să rămână vigilenți, să semnaleze orice activitate suspectă și să nu intre în panică.

"În numele tuturor londonezilor și turiștilor, vreau să mulțumesc Poliției metropolitane, Poliției transporturilor, Pompierilor și Serviciului de ambulanță pentru intervențiile rapide la incidentul produs în zona Străzii Oxford", a comunicat primarul capitalei Marii Britanii.

"Poliția metropolitană a confirmat că nu au fost găsite dovezi privind focuri de armă și că nu există victime. (...) Este extrem de important să rămânem vigilenți și să nu intrăm în panică. Este foarte bine că nu suntem indiferenți; oricând avem dubii despre ceva, trebuie să apelăm la poliție. Dacă aveți informații despre activități teroriste, vă rugăm să apelați la serviciile de securitate", a subliniat Sadiq Khan.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.