vineri, 23 august 2019

Panică. Un bărbat a intrat cu mașina prin ușile spitalului de Urgență. Explicația oferită de șofer

Panică. Un bărbat a intrat cu mașina prin ușile spitalului de Urgență. Explicația oferită de șofer

Un șofer în vârstă de 39 de ani, din județul Caraș Severin, a intrat cu mașina, sâmbătă noaptea, în interiorul Urgenței Spitalului din Craiova. Deocamdată nu se știe dacă gestul bărbatului a fost sau nu intenționat. Nu s-au întregistrat victime dintre pacienții spitalului.

Potrivit reprezentanților Poliției Dolj, șoferul mașinii este singurul rănit.

„Un bărbat de 39 de ani, din Moldova Nouă, județul Caraș Severin ar fi intrat cu un autoturism în ușile de acces ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Polițiștii sunt la fața locului și fac cercetări pentru a stabili cauza producerii incidentului”, spun reprezentanții Poliției Dolj.

Mai mulți pacienți erau în interiorul Urgenței, însă nu au fost răniți. Medicii spun că au avut noroc că nu era nimeni în fața ușilor, pentru că s-ar fi întâmplat o tragedie.

Primele date medicale arată că șoferul este rănit, dar nu este în stare gravă.

Șoferul susține că a încurcat pedalele

Șoferul care a intrat cu mașina în UPU Craiova, oprindu-se în zona Triajului, le-a spus oamenilor legii că ar fi încurcat pedalele. Polițiștii au stabilit că bărbatul era băut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii doljeni au stabilit că șoferul care a intrat cu mașina în UPU era băut, chiar dacă el susține că ar fi încurcat pedalele.

„Conducătorul auto avea o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Susține că ar fi încurcat pedalele. Polițiștii desfășoară cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, a transmis Poliția Dolj.

Nu este exclus nici ca bărbatul să își fi premeditat faptul, deoarece, anterior accidentului, acesta a fost la UPU împreună cu iubita sa și fiul acesteia, și s-ar fi enervat pentru că au așteptat prea mult până să fie văzuți de medic, susțin surse medicale.

Urmează ca bărbatului să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Medic: Se putea întâmpla o tragedie. Un voluntar, luat pe capotă

Medicul Cristina Geormăneanu a povestit, pentru MEDIAFAX, clipele de panică din momentul în care bărbatul din Caraș-Severin a intrat cu mașina pe ușile UPU Craiova, a luat un voluntar pe capotă și a rănit o asistentă. Cu toții cred că gestul a fost intenționat.

Medicul Cristina Geormăneanu, care era de gardă în UPU când șoferul a intrat cu mașina pe ușile spitalului, spune că în momentul în care bărbatul a intrat în Urgență, a fost luat pe capotă un voluntar și a fost rănită ușor o asistentă.

„Nu au fost victime din rândul pacienților și aparținătorilor care se aflau în sala de așteptare din UPU. A fost însă împins un voluntar, luat pe capotă, dar nu a suferit leziuni. Una dintre asistente a suferit o contuzie la mâna dreaptă. Dar toată luma a suferit o traumă emoțională. Se aflau mulți oameni în UPU, aparținători și pacienți, în momentul în care mașina a pătruns prin ușile din UPU. Din fericire, zgomotul produs la impactul cu ușile a atras atenția celor prezenți care, în fracțiune de secundă, au reușit să se ferească. Cei mai expuși au fost registratorii și asistenții care se aflau imediat în zona triajului”, a spus Cristina Geormîneanu, care este și purtător de cuvânt al Spitalului.

Bărbatul care a provocat accidentul le-a spus medicilor că înainte de a se urca la volan a băut un litru și jumătate de bere.

„Acest bărbat a rămas blocat în mașină după impact. A fost extras până la sosirea echipajului de descarcerare de către medici și asistenți aflați în UPU. A fost evaluat medical, examinat clinic, investigat imagistic, era stabil, acuza dureri la membrul inferior drept. În urma investigațiilor s-a pus diagnosticul de policontuzie prin accident cu impact frontal, cu contuzie la coloană cervicală si contuzie forte genunchi drept. El le-a declarat medicilor că a consumat 1,5 litri de bere înainte să urce la volanul mașinii”, a spus medicul craiovean.

De asemenea, șoferul le-a mai spus medicilor că era supărat pentru că venise la UPU cu un copil și acesta aștepta de mult timp să fie văzut de echipa din Urgențe.

„Nu putem spune dacă există relație de rudenie între minorul în vârstă de 17 ani, cu care afirmă că s-a prezentat. Cert este că minorul nu era în acel moment în UPU. A spus că a încurcat pedalele, dar noi considerăm că a fost gest intenționat. Tot ce s-a văzut nu poate fi pus pe seama unei acțiuni întâplătoare. A intrat cu toată forța în UPU, cu capota ridicată”, a mai spus Geormăneanu.

După incidentul din UPU Craiova, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova vor acționa în judecată firma de pază, considerând că incidentul ar fi putut fi evitat dacă echipa de pază ar fi aplicat toate protocoalele.

„Se încearcă restabilirea funcționalității UPU. Ariile de lucru nu au fost afectate. Ușile vor fi înlocuite. Acum e montată o prelată și se desfășoară acțiuni pentru restabilirea funcționalității UPU. Conducerea spitalului este total nemulțumită de serviciile de pază care au demonstrat că sunt ineficiente. Ei nu au acționat conform protocoalelor, punând în pericol siguranța pacienților și întregului personal medical. Spitalul va acționa în judecată firma de pază, pentru că acel individ a intrat pe poartă având un comportament agresiv încă de la intrarea în curtea spitalului”, a mai spus reprezentantul Spitalului de Urgență Craiova.
 

 

 

Comenteaza aceasta stire