luni, 19 august 2019

Papa Francisc a vizitat copiii bolnavi din Roma

Papa Francisc a vizitat copiii bolnavi din Roma

Trei ore a petrecut, ieri, Papa Francisc în compania copiilor internați în spitalul „Pruncul Iisus” din Roma. Sfântul Părinte a onorat astfel invitația pe care micuții aflați în suferință i-au adresat-o încă din luna martie.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat în curtea spitalului de aproape patru mii de credincioși catolici. În timpul vizitei sale, Papa Francisc le-a promis copiilor că se va ruga pentru însănătoșirea lor.

„Dragi copii, vă mulțumesc că mi-ați împărtășit visele și rugăciunile voastre, pe care le voi lua cu mine la plecare. Împreună i le vom prezenta lui Iisus. El le cunoaște mai bine decât oricine, El știe ce este în adâncul sufletelor noastre“,  a spus Papa Francisc.

Fondat în urmă cu 200 de ani, spitalul pediatric „Pruncul Iisus” din Roma este renumit pentru tratarea copiilor atât din Italia, cât și din alte țări europene. Papa Francisc a spulberat multe dintre obiceiurile instituite de predecesorii săi.

Sanctitatea sa a renunțat la apartamentul luxos din Palatul Apostolic și a ales în schimb o locuință modestă. Suveranul Pontif refuză, de asemenea, deplasările cu papamobilul în favoarea unei mașini obișnuite. Papa Francisc a dobândit o popularitate rar întâlnită la Vatican până acum, motiv pentru care a fost desemnat „Persoana anului 2013" de editorii revistei americane Time.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire