vineri, 21 iunie 2019

Papa Francisc în România, a doua zi a vizitei. Suveranul Pontif oficiază Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc

 Papa Francisc în România, a doua zi a vizitei. Suveranul Pontif oficiază Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc

Papa Francisc va oficia, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc, în cea de-a doua zi a vizitei sale în România. Ulterior, Suveranul Pontif va ajunge la Iași, unde va vizita Catedrala romano-catolică și va avea întâlniri, la Palatul Culturii, cu tinerii și familiile.

UPDATE ora 11.40 Sfânta Liturghie susținută de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a început

Sfânta Liturghie susținută de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a început, sâmbătă, slujba fiind în limba italiană. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial a fost scoasă din biserica franciscană statuia Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie de la Șumuleu Ciuc a început în jurul orei 11.35 și este susținută de Papa Francisc.

La slujbă participă și premierul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Guvernului, alături de zeci de mii de pelerini.

A fost adusă Fecioara Maria, pentru prima dată scoasă din biserică, după Al Doilea Război Mondial, a cărei statuie a fost sculptată în lemn de tei între anii 1510 și 1515 în stilul Renașterii transilvănene de un artist anonim, fiind cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume.

Prima mențiune a statuii Maicii Domnului de la Șumuleu a părut în anul 1624, într-un inventar al bunurilor Mănăstririi și Bisericii Franciscane, la care face referire istoricului franciscan Leonárd Losteiner, în însemnările sale din 1776-1777.

Marea invazie turco-tătară din zona Ciucului, în 1661, a devastat și incendiat complexul mănăstiresc de la Șumuleu și Cetatea Miko (pe teritoriul actualului oraș Miercurea Ciuc), iar peste 10.000 de locuitori au pierit sau au fost luați în robie.

Din altarul Maicii Domnului a fost salvată doar Statuia Fecioarei Maria care, după reconstruirea bisericii, în 1664, a fost așezată pe altarul principal, alături de statuile Sfintelor Ecaterina și Barbara.

Potrivit unei legende, de atunci, în preajma unui pericol care amenință secuimea, fața statuii se schimbă, iar rana de pe obraz, pricinuită de sabia unui tătar, sângerează.

Sute de vindecări miraculoase și de dorințe împlinite sunt puse pe seama statuii Fecioarei Maria. Dovadă stau numeroase obiecte din metal, din aur și din argint, donate de persoanele ale căror rugăciuni au primit ascultarea divină.

UPDATE ora 11.15 Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat de zeci de mii de pelerini

Papa Francisc a ajuns, sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat încă de dimineață de mii de pelerini veniți din toată țara. Suveranul Pontif a ajuns în județul Harghita cu papamobilul, după ce a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Papa Francis a ajuns la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc cu papamobilul.

Suveranul Pontif este așteptat de peste 85.000 de oameni, unii dintre ei ajunși încă la primele ore ale dimineții. Oamenii au așteptat sub umbrele sau cu pelerine, întrucât în zonă a plouat. Unii dintre pelerini, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Cu câteva minute înainte a sosit la Șumuleu Ciuc și premierul României, Viorica Dăncilă, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului.

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Târgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

UPDATE ora 11.00 Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a crescut la 85.000

Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a crescut la 85.000, potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”. Județul Harghita este sub avertizare cod galben de ploi torențiale.

Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc participă 85.000 de pelerini.

Până la ora 9.30, au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Șumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă.

20 dintre aceștia au fost deja preluați și transportati, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Șumuleu pentru evaluare medicala amănunțită, urmând ca și ceilalți 16 să fie transportati.

UPDATE ora 10.50 Papa Francisc a primit cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni

Papa Francisc a primit, sâmbătă, Fibula de la Suseni, cea mai înaltă distincție a județului Mureș, după ce a aterizat pe Aeroportul Transilvania, din Târgu Mureș, în a doua zi a vizitei apostolice în România.

Sanctitatea Sa Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș la ora 8.20 și a fost întâmpinat la scara avionului de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa. Acesta i-a oferit cea mai înaltă distincție a județului, Fibula de la Suseni.

„Am avut onoarea și plăcerea de a-l primi în această dimineață (sâmbătă – n.r.) în județul Mureș pe Sfântul Părinte Papa Francisc, iar această vizită este un eveniment unic, deosebit pentru toți mureșenii. I-am urat Sanctității Sale bun venit și, ca un semn de apreciere a personalității domniei sale, i-am oferit cea mai importantă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni. L-am rugat să-i binecuvânteze pe români și pe mureșeni cu dragostea pe care le-o poartă. Sfântul Părinte mi-a spus că îi face plăcere să fie pentru câteva clipe în județul Mureș”,, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Anterior aterizării aeronavei în care s-a aflat Sfântul Părinte, a ajuns la aeroportul din Târgu Mureș și primul ministru al României, Viorica Dăncilă, însoțită de o parte din membrii Guvernului, care vor participa la evenimentul de la Șumuleu Ciuc.

UPDATE ora 10.20 Meteorologii au restrâns codul portocaliu de vijelii la 4 județe din Moldova, printre care și Iași

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, avertizarea cod portocaliu de ploi torențiale, restrângând numărul județelor la patru, respectiv Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, județ în care va ajunge și Papa Francisc în a doua parte a zilei.

Meteorologii avertizează că până duminică dimineață, la ora 06.00, atunci când expiră codul portocaliu de ploi torențiale, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

În paralel, este în vigoare și o avertizare meteorologică cod galben de vijelii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorolgie, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Până marți dimineață, este în vigoare și o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

UPDATE ora 10.00 Peste 40.000 de pelerini îl așteaptă în ploaie sâmbătă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenți, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Potrivit informațiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

UPDATE ora 09.10 Cod portocaliu de ploi torențiale în Harghita, în timpul vizitei Papei Francisc

Este cod portocaliu de ploi torențiale, sâmbătă, în județul Harghita, unde este așteptat să ajungă Papa Francisc, în cea de-a doua zi a vizitei apostolice în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, cod portocaliu de averse torenațiale pentru mai multe localități din județul Harghita.

Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula în jur de 35 l/mp.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 și în județele Neamț și Iași.

Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, în jurul orei 13.00.

UPDATE ora 09.00 Mii de oameni s-au strâns deja la Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei

Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineața, la Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei, care va oficia de la ora 11.00 Sfânta Liturghie. Deși plouă în zonă, oamenii și-au deschis umbrelele și așteaptă la Sanctuarul Marian sosirea Suveranului Pontif.

 Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineața, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei Francisc. Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

UPDATE ora 08.45 Președintele Ungariei, la slujba oficiată de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

Președintele Ungariei, Ader Janos, este așteptat să fie prezent, sâmbătă, la slujba de Liturghie care va fi oficiată de Papa Francisc la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, unde sunt așteptați peste 500.000 de pelerini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preotul romano-catolic Veres Stelian, membru în comitetul de organizare a vizitei Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ader Janos, președintele Ungariei, a confirmat că va fi prezent la slujba oficiată de Papa Francisc.

„Așteptăm pelerinii înregistrați oficial, la care se adaugă alții fără bilet care pot intra în zona în care se va oficia Sfânta Liturghie. Slujba va putea fi urmărită și pe ecrane uriașe amplasate în sectoarele în care vor intra pelerinii. La slujbă va asista și președintele Ungariei, Ader Janos, care a confirmat prezența la Șumuleu Ciuc. De asemenea, a fost amplasată în zonă și o poartă secuiască din lemn în amintirea vizitei Papei Francisc”, a spus Veres.

Suveranul Pontif va oferi Sanctuarului Marian un trandafir din aur, iar Icoana Fecioarei Maria, o icoană făcătoare de minuni, înaltă de peste 2 metri, veche de peste 500 de ani, va fi scoasă din biserică franciscană pentru prima dată după al Doilea Război Mondial.

UPDATE ora 08.25 Aeronava în care se află Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul din Tîrgu Mureș

Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, sâmbătă, în a doua zi a vizitei sale în România, pe Aeroportul din Tîrgu Mureș, Suveranul Pontif fiind întâmpinat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă dimineața pe Aeroportul din Tîrgu Mureș, de unde va pleca spre Șumuleu Ciuc.

La Aeroportul din Tîrgu Mureș a fost întâmpinat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Programul Suveranului Pontif a fost modificat, din cauza condițiilor meteo, astfel că aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureș, în loc de Bacău, așa cum era programat pentru a doua zi a vizitei sale în România.

Schimbarea traseului nu afectează programul inițial al Papei Francisc care va ajunge la Șumuleu Ciuc și Iași, la orele anunțate.

Astfel, succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează, începând de la ora 11.00, Sfânta Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

Suveranul Pontif oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie, din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile.

Programul Suveranului Pontif a fost modificat, din cauza condițiilor meteo, astfel că aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureș, în loc de Bacău, așa cum era programat pentru a doua zi a vizitei sale în România.

Schimbarea traseului nu afectează programul inițial al Papei Francisc care va ajunge la Șumuleu Ciuc și Iași, la orele anunțate.

Astfel, succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează, începând de la ora 11.00, Sfânta Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

Comenteaza aceasta stire

Ploile au făcut ravagii: Case inundate și mașini avariate în urma furtunilor, în 21 de localități din țară
De Neptun TV 20 iunie 2019

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore au fost înregistrate intervenții din cauza inundațiilor după furtuni în 21 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Solstitiu de vara 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată în această zi magică
De Neptun TV 19 iunie 2019

Solstițiul de vară a fost, din cele mai vechi timpuri, prilej de bucurie și sărbătoare, fiind legat de momentul strângerii recoltei. La început, serbarea coincidea cu data solstițiului, adică 21 iunie. Mai târziu, ceremonialul, fiind considerat de către biserică drept păgân, a fost mutat pe 24 iunie — ziua dedicată Sfântului Ioan Botezătorul.

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu! Ce a apărut pe cer VIDEO
De Neptun TV 19 iunie 2019

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu în Timiș!

Nicolae Voiculeț, moment unic la Festivalul Literar Mihai Eminescu
De Neptun TV 17 iunie 2019

Nicolae Voiculeț va crea un moment cu totul special la ediția din acest an a Festivalului Literar „Mihai Eminescu", care va avea loc sâmbătă, la Dumbrăveni.

Lista artiștilor de la Neversea!
De Neptun TV 14 iunie 2019

Cu doar trei săptămâni rămase până la cel mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA, organizatorii au anunțat ultimul val de artiști.

'Miturile Cetății' urcă pe scenă la Constanța
De Neptun TV 14 iunie 2019

A doua parte a lunii iunie este dedicată în totalitate teatrului la Constanța. Timp de 11 zile, constănțenii și turiștii care vor veni pe litoral vor putea lua parte la cea de a patra ediție a festivalului de teatru „Miturile Cetății“. Devenit deja un eveniment de referință, festivalul vine în atenția publicului în acest an cu spectacole ale unor regizori celebri precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete sau Alexandru Dabija.

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România
De Neptun TV 13 iunie 2019

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019, se arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat miercuri 12 iunie.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A apărut prima trecere de pietoni 3D
De Neptun TV 12 iunie 2019

Șoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival.

SĂRBĂTOARE MARE: Rusaliile. Ce nu ai voie să faci în această zi: e păcat mare!
De Neptun TV 12 iunie 2019

Rusaliile.Duminica Rusaliilor, când este prăznuită Pogorârea Duhului Sfânt, se face prilej pentru aducerea aminte de "limbile ca de foc" care s-au pogorât peste Apostoli. Aceste "limbi" sunt închipuite astăzi de frunzele de nuc sau de tei, care sunt aduse de credincioși la biserică, spre a fi sfințite. După slujbă, frunzele se iau acasă și se așează la icoane și la uși.

CONSTANȚA. Wi-Fi gratuit pe faleza Cazinoului
De Neptun TV 10 iunie 2019

Proiectul este finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care vor fi folosiți la instalarea rețelei WI-FI.

Istoria mai puțin cunoscută a bărbatului rămas îngropat pentru veșnicie sub reactorul 4 de la Cernobîl
De Mediafax 9 iunie 2019

Agenția Associated Press scria în epocă, citând publicația sovietică Pravda: "Reactorul 4 îi va fi și sicriu. Și poate cineva va scrie pe acele ziduri de ciment că nu reactorul a fost îngropat acolo, ci Valeri Kodemciuk".

Autostrada Soarelui, blocată pentru lucrări în plin sezon estival. Pe ce porțiuni traficul va fi deviat, până în 15 iulie
De Neptun TV 8 iunie 2019

Circulația este astfel deviată pe sensul Constanța-București, până în data de 15 iulie 2019.

Vremea extremă provoacă pagube. Sute de case avariate și drumuri blocate, în ultimele 24 ore!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Peste 40 de localități din 22 de județe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de inundații, fiind blocate mai multe drumuri județene și naționale din cauza apei și a alunecărilor de teren. Potrivit MAI, au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert în 13 județe.

Târg de sănătate și frumusețe la Constanța
De Neptun TV 7 iunie 2019

Vara și-a intrat pe deplin în rol la Malul Mării Negre iar sezonul estival este deschis oficial de mai bine de o lună. Și cum plaja este cel mai potrivit loc pentru etalarea frumuseții, la Constanța are loc în aceste zile un târg dedicat exclusiv frumuseții, dar mai ales sănătății. Cu acest prilej constănțenii și nu numai pot afla care sunt noutățile în domeniu sau pot beneficia de ofertele pregătite de expozanți.

Radu Mazăre se însoară
De Neptun TV 7 iunie 2019

Radu Mazăre se însoară!

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații
De Neptun TV 7 iunie 2019

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt județe, precizează MAI.

CONSTANȚA. Infanteriștii marini români participă la exercițiul multinațional BALTOPS 19
De Neptun TV 6 iunie 2019

30 de infanteriști ai Regimentului 307 Infanterie Marină participă, începând de joi, la exercițiul multinațional BALTOPS 19 (Baltic Operations), care se desfășoară în Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) și în apele internaționale ale Mării Baltice.

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!
De Neptun TV 6 iunie 2019

Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri județene și naționale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren în urma ploilor, în ultimele 24 de ore fiind emise 22 de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 județe, informează MAI.

Ziua eroilor și Înălțarea Domnului sunt sărbătorite astăzi. Tradiții și obiceiuri
De Mediafax 6 iunie 2019

Creștinii serbează, joi, Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere, zi în care în toate bisericile, mănăstirile și catedralele din țară și străinătate sunt pomeniți eroii români, un praznic al bisericii române adoptat din 2003 ca Sărbătoare Națională.

6 iunie 2019, Înălțarea Domnului. Mare sărbătoare creștin ortodoxă
De Mediafax 5 iunie 2019

Creștinii ortodocși sărbătoresc, joi, Înălțarea Domnului, cunoscută și ca Ispasul sau Paștele Cailor, ultima zi din an în care se pot înroși ouă și se salută cu ”Hristos s-a Înălțat!”. Din 1920, slujbele de la biserică pomenesc Eroii Neamului, de aceea tot astăzi, în România, este Ziua Eroilor.

Preot din Constanța, acuzat că a abandonat o bătrână într-o mănăstire după ce i-a dat casa. 'De ce și-a bătut joc de mine?'
De Neptun TV 5 iunie 2019

Femeia trăiește de mai bine de doi ani într-o mănăstire, fiind îngrijită de măicuțele de aici. A fost adusă char de cel căruia îi lăsase casa.