vineri, 23 august 2019

Parcare cu plata prin SMS în zona Sălii Sporturilor din Constanța

Constanţa ar putea să se alăture marilor oraşe în care traficul rutier nu ar mai fi blocat de maşinile parcate la întămplare. Astfel, sistemul de plată a parcării prin SMS a fost implementat şi în parcarea de la Sala Sporturilor, după ce, la finalul lunii august, în staţiunea Mamaia a fost amenajată prima parcare cu un sistem modern de plată. Dacă acest tip de taxare se va dovedi unul eficient, el va fi aplicat în tot oraşul.

De Andreea Bajdechi 20:41, 9 octombrie 2017 2618 vizite Social

Dacă în alte orașe din țară sau chiar din străinătate astfel de proiecte funcționează de ceva vreme, iată că  a venit și rândul Constanței să se alinieze la valorile moderne. Sistemul prin care se va achita taxa este unul extrem de simplu.

În SMS-ul trimis trebuie să specificați, cu ajutorul unui cod, cât timp lăsați autoturismul în parcare și numărul de înmatriculare al mașinii. Regulamentul vă permite să alegeți între o oră, șase, 12 ore sau o săptămână. Fiecărei categorii îi corespunde un anumit cod. În cazul în care staționați mai mult decât ați estimat, veți fi avertizat.

'În principiu, la sfârșitul acelei ore, cu 10 minute înainte, utilizatorul va fi notificat printr-un mesaj că i se sfârșește timpul pentru parcare și va fi întrebat dacă îl reînnoiește. Dacă nu-l reînnoiește și stă în parcare, dacă organele de control ale Confort Urban și Politia Locală efectuează un control și-l găsesc și în parcare fără parcarea plătită, va fi pasibil de o amendă', a declarat Cristian Roșculeț, șef Birou Parcări din cadrul SC Confort Urban Constanța.

Cei care stau în zonele în care există parcări unde se va aplica această modalitate de a achita staționarea vor fi nevoiți să plătească la fel ca ceilalți șoferi sau să-și găsească un alt loc de parcare. În general, posesorii de autoturisme privesc cu ochi buni această metodă, dar au găsit și aspecte negative.

Trebuie să știți că amenzile pentru cei care nu plătesc staționarea sunt usturătoare. Persoanele fizice pot ajunge să fie taxate cu valori între 400 și 800 de lei, iar persoanele juridice între 500 și 1000 de lei. Vestea bună este că în stațiunea Mamaia sistemul va funcționa doar în perioada sezonului estival.

Comenteaza aceasta stire