sîmbătă, 23 iunie 2018

Parchetul General a preluat cauzele în care este vizat polițistul pedofil - Procurorul general al României explică decizia luată

Parchetul General a preluat cauzele în care este vizat polițistul pedofil - Procurorul general al României explică decizia luată

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a explicat de ce Parchetul General a preluat cauzele în care este vizat polițistul Eugen Stan, Lazăr precizând că Secția de Urmărire Penală și Criminalistică are "resurse mult mai bine pregătite pentru un astfel de caz".

"Dosarul a fost preluat pe rolul Secției de Urmărire Penală din Parchetul General care are resurse mult mai bine pregătite pentru a instrumenta un astfel de caz și, desigur, va da răspuns la toate aspectele care au fost puse în discuție în legătură cu modul de comitere a faptelor, în legătură cu modul de instrumentare", a declarat procurorul general al României.

Întrebat dacă a fost o mușamalizare din partea polițiștilor, Lazăr a spus: "Ancheta va clarifica toate aspectele astea".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a anunțat, miercuri, că a preluat și dosarul Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, constituit în urma unei plângeri din 2016, pe care, inițial, Secția 18 de Poliție a vrut să-l claseze.

Procurorul general a dispus, miercuri, preluarea de către Secția de urmărire penală și criminalistică, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a cauzei privind săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan, precum și a unei infracțiuni de perversiune sexuală.

Totodată, a fost preluat și un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în care a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de agresiune sexuală, dosar constituit în urma unei plângeri datând din anul 2016. Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au arătat, miercuri, că, în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva lui Eugen Stan, agenții Secției 18 din Capitală au ascuns calitatea de polițist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus și clasarea cauzei.

"Preluarea celor două dosare în vederea efecturării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției are ca temei necesitatea verificării tuturor faptelor cu un mod de operare asemănător comise pe raza municipiului București și a județului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, complexitatea celor două cauze dată de numărul mare al persoanelor vătămate, de multitudinea probelor care trebuie administrate și de varietatea mijloacelor de probă, precum și impactul deosebit creat în societate prin comiterea unor asemenea fapte", arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă.

Potrivit Parchetului General, din ordonanța de preluare a celor două cauze rezultă că în ceea ce privește cele două infracțiuni de agresiune sexuală comise împotriva celor doi minori, pe 5 ianuarie 2018, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei din București, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pe 8 ianuarie 2018.

Parchetul Tribunalului București a mai dispus, tot pe 8 ianuarie 2018, extinderea urmăririi și a acțiunii penale față de Eugen Stan și pentru o a treia infracțiuni de agresiune sexuală, pe data de 22 octombrie 2012, tot în liftul unui imobil din Capitală, victima fiind, de asemenea, o minoră, în vârstă de 7 ani. În aceeași cauză, pe 26 octombrie 2012, s-a început urmărirea penală față de autor necunoscut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de perversiune sexuală.

Procurorii au mai reținut că, pe 2 noiembrie 2009, o minoră de 14 ani a fost victima agresiunii unui bărbat, în timp ce se afla în scara unui bloc din București.

"În ceea ce privește dosarul preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, menționăm că fost începută urmărirea penală in rem, la data 10 decembrie 2016, sub aspectul infracțiunii de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 din Codul penal, fapta fiind comisă în incinta scării unui bloc din sectorul 5. Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii persoanei vătămate, între persoanele bănuite de comiterea acestei fapte aflându-se inculpatul Stan Eugen", mai arată Parchetul General.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost informat de către Poliția Română în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat Eugen Stan și dispunerea de măsuri legale, în funcție de rezultat.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Un român în vârstă de 15 ani, reținut pentru terorism
De Neptun TV 22 iunie 2018

Adolescentul și-a manifestat intenția de a participa la luptă alături de organizațiile teroriste, exprimându-și ideea de a călători în zonele de conflict.

60.000 de sticle cu băuturi răcoritoare contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea
De Neptun TV 22 iunie 2018

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au controlat joi un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov.

Militarul dispărut zilele trecute, găsit mort pe plaja de la Vadu. Ce au mai descoperit autoritățile este șocant
De Neptun TV 13 iunie 2018

Potrivit IPJ Constanța, bărbatul decedat este militarul dispărut în urmă cu câteva zile.

Copilul dispărut ieri în apele mării de la Corbu, a fost părăsit de părinți. Ce spun despre el psihologii
De Neptun TV 11 iunie 2018

Reprezentanții ISU Dobrogea au informat că la fața locului a fost trimis un echipaj de scafandri, care au căutat până la lăsarea întunericului.

INCENDIU la clubul Ego din MAMAIA. Pompierii au intervenit în forță
De Neptun TV 9 iunie 2018

Clubul se află în nordul stațiunii Mamaia.

Autocar înmatriculat în România, cu 48 de pasageri, accident lângă Vidin! 11 români RĂNIȚI
De Neptun TV 7 iunie 2018

De asemenea, reprezentanții ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuțiilor, s-a stabilit faptul că un alt autocar al companiei va prelua toți pasagerii.

Momente de groază pentru o familie din Mangalia. Fiica lor a dispărut
De Antonia Maer 5 iunie 2018

Indiciile din jurul dispariției tinerei de 26 de ani i-a făcut pe cei apropiații săi să se gândească la o tragedie.

CONSTANȚA. O mașină a ars ca o torță. VIDEO
De Neptun TV 5 iunie 2018

Imaginile vorbesc de la sine!

CONSTANȚA. LOCUL BLESTEMAT. O femeie a ajuns în stare gravă, în urma unui accident rutier. În același loc au murit doi tineri! GALERIE FOTO
De Neptun TV 3 iunie 2018

Incidentul s-a produs la intersecția străzilor Decebal cu Mircea cel Bătrân din Constanța.

CONSTANȚA. S-a urcat la volan după ce a băut și a ajuns în ZID! Apoi la spital. Un șofer și-a făcut mașina praf!GALERIE FOTO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Acesta a pierdut controlul direcției de mers către dreapta, intrând în coliziune cu un imobil.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O tânără a murit, alte trei persoane rănite după explozia unui cauciuc! GALERIE FOTO
De Neptun TV 31 mai 2018

În urma accidentului, una dintre victime s-a aflat timp de mai multe minute în stop cardiac.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Marea face încă o victimă! Un bărbat a murit înecat la Eforie! Imagini cu puternic impact emoțional
De Neptun TV 28 mai 2018

Acesta a fost scos dintre valuri de oameni, la fața locului ajungând de urență, echipajele medicale de salvare.

Incendiu puternic la o școală! O parte din acoperiș s-a prăbușit. Instituția de învățământ nu avea autorizație de securitate la incendiu. GALERIE FOTO
De Mediafax 28 mai 2018

Flăcările se manifestau generalizat la acoperiș, existând degajări mari de fum, iar o parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, fiind afectată structura din lemn a acestuia.

CONSTANȚA. Descoperire macabră într-o unitate militară: un tânăr s-a împușcat în cap cu arma din dotare
De Neptun TV 27 mai 2018

“La ultima testare psihologică susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt”, au mai precizat reprezentanții SMFN.