duminică, 17 decembrie 2017

Părinții care REFUZĂ să-și vaccineze copiii riscă AMENZI care pot ajunge la 10.000 de lei! Forma finală a proiectului Legii vaccinării

Părinții care REFUZĂ să-și vaccineze copiii riscă AMENZI care pot ajunge la 10.000 de lei! Forma finală a proiectului Legii vaccinării

Părinții care refuză să-și vaccineze copiii după ce vor fi informați despre riscuri vor primi avertismente și apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei! Sunt prevederi din forma finală a proiectului legii vaccinării. Aceleași pedepse sunt prevăzute și pentru medici și instituțiile statului dacă nu respectă această lege, care intră în vigoare în 2019. Informațiile au fost obținute în exclusivitate de TVR.

Devin obligatorii la întrarea în colectivitate vaccinurile care îi protejează pe copii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

La înscrierea copiilor în creșă, grădiniță sau școală, părinții vor fi trebui să prezinte adeverințe care să arate dacă cei mici au fost sau nu imunizati.

Dacă există contraindicații la vaccinare, părintele trebuie să aducă o scutire emisă de Comisia Județeană de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, un calendar de recuperare.

În cazul părinților care nu aduc adeverințe, conducerea școlii va sesiza Comisia Județeană de Vaccinare. Din aceasta vor face parte medici specialiști, psihologi, reprezentanți ai DSP și ai Inspectoratului Școlar. Membrii comisiei au obligația de a consilia cel puțin o dată la trei luni părinții ca să accepte, până la urmă, vaccinarea. Dacă în 18 luni de la înscrierea în colectivitate nu a început imunizarea, va fi sesizata Protecția Copilului.

Întrebat de un reporter dacă în legea vaccinării este prevăzut că părintele poate fi acuzat de neglijare medicală dacă nu-și vaccinează micuții, ministrul Sănătății, Florian Bodog a răspuns: "Da, sunt prevăzute sancțiuni pentru părinții care nu participă la activitățile de informare".

"Neglijența medicală din partea părinților nu este, în momentul de față, prevăzută în legislația penală sau legislația civilă. Pentru o astfel de abatere, ar putea fi sancționați părinții cu decăderea din drepturile părintești", a declarat Cristi Danileț, judecător.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății va fi obligat să asigure toate vaccinurile și un stoc de rezervă. Astfel, va fi evitată situația din acest an când, în plină epidemie de rujeolă, am rămas fără ser.

32 de copii nevaccinați au murit iar 8.300 s-au îmbolnăvit. În urma scandalului, conducerea a 5 DSP-uri a fost demisă.

“I-am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul. A început, am văzut. Probabil că vom trece la etapa următoare dacă lucrurile nu funcționează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanț în sus, nu ne permitem să ne jucăm cu așa ceva. Acel părinte nu își pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Suntem departe de lumea civilizată”, a spus premierul României, Mihai Tudose: 

Medicii de familie trebuie să le spună părinților care sunt beneficiile imunizării dar și posibilele reacții adverse în caz de vaccinare.

Copiii care nu sunt imunizați nu vor mai merge la școală când sunt epidemii.

În cazul în care legea vaccinării nu este respectată de către instituțiile statului, părinți sau medici, sunt prevăzute sancțiuni.

Pentru prima abatere, inspectorii sanitari dau avertisment. Apoi, amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei. Dacă legea este încălcată de mai multe ori, amenzile ajung până la 10.000 de lei.

Sursă: TVR 1

Comenteaza aceasta stire

TULCEA. Fetiță pusă să bea și să fumeze 'ca barosanii' - părinții s-au ales cu dosar penal! VIDEO
De Neptun TV 12 decembrie 2017

Familia fetiței a fost luată de oamenii legii și dusă azi, la audieri, la Direcția de Protecție a Copilului din Tulcea.

TULCEA. Fetiță de 2 ani, pusă de mamă să fumeze: 'Hai, trage, trage'! Fumul o îneacă, dar toată lumea se amuză - VIDEO REVOLTĂTOR
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Fumul o îneacă și îi intră în ochi, dar părinții nu încearcă să o oprească. Ei o îndeamnă să fumeze în continuare, întrebând-o dacă nu vrea și cafea.

REVOLTĂTOR. Mamă UMILITĂ la naștere: 'Nu te mai screme... Când ai făcut sex nu ai mai urlat atâta'
De Neptun TV 27 noiembrie 2017

Femeia povestește că a ajuns să îi spună medicului de gardă din acea seară „Spintecătoarea“, pentru modul brutal de a controla sau de a se comporta cu femeile, fiind de asemenea un medic care a mai fost acuzat și în trecut de malpraxis.