vineri, 21 iunie 2019

Pasionații de kitesurfing au dansat cu vântul deasupra mării, ajutați de placă și zmeu

Au zburat împreună cu vântul, iar deasupra valurilor s-au simţit stăpânii lumii. Zeci de împătimiţi ai kitebordingului au împânzit astăzi ţărmul din nordul staţiunii Mamaia, dar şi pe cel din Năvodari cu zmeiele lor. Vântul a suflat cu peste 40 de kilometri la oră şi le-a creat astfel condiţii perfecte, aşa cum aşteptau de multă vreme. Mai ghinionişti au fost cei care au vrut să facă plajă.

Pentru un iubitor de kitesurfing, sau kiteboarding, un cadou mai frumos din partea naturii decât un vânt puternic la malul mării nu poate exista. Zeci de pasionați ai acestui sport și-au dat întâlnire în acest weekend în nordul stațiunii Mamaia, dar și pe plaja din Năvodari pentru a se lăsa purtați pe valuri de placă și de zmeu, până departe.

Dodo, unul dintre pionierii acestui sport în România spune că a face kitesurfing, este mai degrabă o stare de spirit.

"Este o senzație de alunecare, între a zbura și a aluneca. Este greu de pus în cuvinte ceea ce simți - că nu ești nici pe pâmânt, nici în cer, e undeva între... Este ca o doză de adrenallină constantă, care nu se termină decât în momentul în care decuplezi zmeul de pe tine", spune el.

Printre îndrăgostiții de kitesurfing l-am revăzut pe  Andrei, un tânăr din București pe care l-am  cunoscut în 2014, într-o zi friguroasă de ianuarie. Pentru el, acest sport nu ține cont de anotimpuri, ci doar de vânt.

"Este o bucurie sportul acesta, păcat că nu e vânt întotdeuna", spune Andrei.

De vremea bună pentru  kitesurfing s-a auzit până în Austria. Un turist a venit din țara lui Johann Strauss pentru a dansa pe valurile Mării Negre.

Pentru turiștii care vor să facă plajă un vând de peste 40 de kilometri la oră poate p[rea deranjant, dar pentru iubitorii de kitesurfing este o adevărata binecuvântare. 

Kitesurferii din Mamaia și Năvodari spun că până marți vântul va ține cu ei și le va purta cu forță zmeiele colorate deasupra nesfârșitului albastru.

Comenteaza aceasta stire