luni, 19 august 2019

Patru boxeri juniori români au picat testul antidoping, fiind retrași de la Campionatele Europene - reacția Federației de Box

De Mediafax 14:01, 19 septembrie 2017 94 vizite Sport
Patru boxeri juniori români au picat testul antidoping, fiind retrași de la Campionatele Europene - reacția Federației de Box

Boxerii juniori David Andreaș, Ionuț Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru și Tiberiu Ionuț Pălănceanu au fost retrași azi de la Europenele desfășurate la Albena, după ce au picat testul antidoping, informează TVR citat de Mediafax.

Testul antidoping a fost efectuat pe 12 septembrie la Brăila, iar rezultatele primite de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) au scos la iveală faptul că sportivii foloseau Furosemid. Substanța interzisă este folosită pentru tratarea insuficienței cardiace. Oprirea bruscă a tratamentului poate avea consecințe grave asupra organismului.

Cei patru pugiliști, alături de antrenorii Valentin Vrânceanu, Valentin Anghel și George Anghel, riscă să fie suspendați pentru cel puțin doi ani.

Campionatele Europene de juniori de la Albena se defășoară între 17 și 26 septembrie.

Reacția Federației Române de Box

Reacția Federației Române de Box:

"Federația Romană de Box a luat cunoștința de faptul ca ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu IonutMarian și Andreas David, componenți ai lotului național de juniori, cu furosemid, substanța interzisă aflată in secțiune diuretice și agenți mascatori (ea este folosită pentru a pierde rapid in greutate și pentru a intra in categorie).

Drept urmare, pentru a nu a aduce o umbra asupra Campionatului European de Juniori, in desfășurare la Albena și pentru a nu afecta spiritul de fair-play al competiției, Federația Romană de Box a decis sa ii retragă de la CE Albena 2017 pe cei 4 sportivi, Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian și Andreas David, împreuna cu trei dintre antrenorii lotului național, responsabili de pregătirea echipei nationale.

Toți se afla in stare provizorie de suspendare pana la încheierea anchetei care a fost declanșată astăzi dimineața, la câteva ore de la primirea anunțului oficial primit de la ANAD, de către FRB. ANAD a informat AIBA și EUBC despre acest caz, Federația Internațională de Box(AIBA) urmând a dicta suspendările in cazul sportivilor și antrenorilor. FRB a luptat și lupta împotriva dopajului și nu dorește sa încurajeze nici o practica incorecta care are ca scop îmbunătățirea performantelor fizice ale sportivilor, cel mai bun exemplu in acest send fiind faptul ca la recentul Campionat Național de Juniori desfășurat in august 2017 sportivii din lotul național au fost testati doping, toate rezultatele fiind atunci negative", se arată în comunicatul Federației Române de Box.

Comenteaza aceasta stire