vineri, 23 august 2019

Pe urmele marilor campioane. Sabrina Maneca, fiica Cameliei Voinea, a strălucit la ”Țară, țară, vrem campioane!”

Constanţa le-a făcut galerie astăzi micilor sale gimnaste participante la concursul naţional ”Ţară, ţară, vrem campioane!”. Una dintre cele mai talentate sportive care au evoluat în Sala Sporturilor, constănţeanca Sabrina Maneca, este fiica fostei campioane mondiale Camelia Voinea.

Dacă Octavian Bellu a rămas îngândurat pe tot parcursul concursului, campioana olimpică de la Sydney, Adreea Răducan, și Mariana Bitang s-au amuzat copios privindu-le pe micile gimnaste. După doi ani de muncă, fetițele selecționate în cadrul proiectului arată ce au învățat de la antrenorii lor. La doar 8 ani, încă deslușesc tainele gimnasticii.

O țară întreagă se identifică cu gimnastica, sportul care a adus atâtea bucurii României. Noi, fostele campioane, am considerat că este important să încercăm ca, împreună cu antrenorii noștri, să construim un drum pentru acești copii“, a declarat Andreea Răducan, campioană olimpică la Sydney, în 2000.

Câștigătoarea la individual compus, paralele, bârnă și sol, Sabrina Maneca, de la Farul, visează să ajungă o gimnastă cel puțin la fel de mare ca mama sa, antrenoarea constănțeană Camelia Voinea. Formată la CSȘ1 Farul Constanța, Camelia Voinea a făcut parte din echipa României, campioană mondială în 1987 la Rotterdam, alături de Aurelia Dobre, Ecaterina Szabo, Daniela Silivaș, Eugenia Golea și Celestina Popa. Voinea are în palmares și o medalie olimpică de argint, tot cu echipa, cucerită în 1988, la Seul.

Antrenorii Bellu și Bitang au văzut la lucru 170 de mici gimnaste de la 12 centre din țară în cele două zile de competiție de la Sala Sporturilor. Proiectul își propune să dea roade la Jocurile Olimpice din 2024, atunci când fetițele de astăzi vor avea 16 ani.

Comenteaza aceasta stire