miercuri, 17 iulie 2019

Pensionarii și bugetarii trebuie să-și ia adio de la majorarea veniturilor anul viitor

Pensionarii și bugetarii trebuie să-și ia adio de la majorarea veniturilor anul viitor

Pensionarii și bugetarii trebuie să-și ia adio de la majorarea veniturilor anul viitor. Curtea Constituțională a decis, astăzi, că legea prin care se îngheață pensiile și salariile în 2012 respectă Constituția. Sesizarea fusese depusă de Uniunea Social Liberală. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că decizia Curții Constituționale arată că instituția a devenit o anexă a Palatului Cotroceni. Social democratul spune că se aștepta ca magistrații să facă ce le spune Traian Băsescu. Luna trecută, șeful statului declara că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CCR a înghețării pensiilor și salariilor în anul 2012, "bani nu există". În urma acestor declarații, USL a anunțat declanșarea procedurii de suspendare din funcție a lui Traian Băsescu. Președintele PSD a anunțat că USL va propune modificarea Legii de funcționare a Curții Constituționale, pentru ca judecătorii să fie numiți doar din rândul magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi magistrați de carieră și nu "paiațe politice". 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.