joi, 20 iunie 2019

Performanță Google: mașinile fără șofer

Performanță Google: mașinile fără șofer

Google s-a întrecut pe sine. Reprezentanții companiei au anunțat că au ajuns la un nivel foarte avansat în proiectarea unui automobil capabil să opereze integral fără intervenție umană.

Noile mașini vor putea circule nu doar pe autostrată, ci și în condiții de trafic urban. Proiectul aparține laboratorului Google X, care mai are în lucru gadget-uri precum ochelarii inteligenți Google Glass și lentilele de contact ce pot măsura glicemia din lacrimi.

Noua tehnologie a vehiculului fără șofer va deveni publică în 2017. Potrivit Google, pasagerii unui astfel de automobil vor putea să citească, să viseze cu ochii deschiși, să doarmă sau să muncească în timp ce mașina se va conduce singură. Reprezentanții companiei susțin că mașinile robotizate vor reduce semnificativ numărul victimelor din trafic.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Financial Times: Demisia Theresei May riscă să conducă la producerea unui Brexit fără niciun acord
De Mediafax 25 mai 2019

Demisia premierului Theresa May deschide drumul unei competiții haotice pentru conducerea Partidului Conservator și amplifică probabilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, comentează cotidianul Financial Times.

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.