luni, 26 august 2019

Performanță uriașă! Echipa națională U21 a României s-a calificat la EURO 2019! Ianis Hagi: Am realizat ceva istoric

Performanță uriașă! Echipa națională U21 a României s-a calificat la EURO 2019! Ianis Hagi: Am realizat ceva istoric

Echipa națională a României U21 s-a calificat la Campionatul European din 2019, după ce s-a impus cu 4-0 în fața naționalei Liechtenstienului U21 în ultimul meci din grupa 8 din preliminarii, terminând grupa pe primul loc cu 24 de puncte.

România U21 le-a creat probleme încă din primele minute ale partidei jucătorilor din naționala Liechtenstienului. Ianis Hagi și George Pușcaș au amenințat poarta rivalilor, iar primul gol nu a întârziat să apară.

Dintr-o centrare a lui Ianis, Pașcanu a plonjat, a ratat întâlnirea cu balonul, dar Pușcaș a fost acolo și a împins mingea în plasă pentru 1-0. Tricolorii mici au continuat asediul în jumătatea adversă, iar România și-a dublat avantajul. În minutul 25, Hagi Jr. și-a trecut în cont un gol, dintr-o lovitură liberă executată impecabil de la 20 de metri. Decarul echipei naționale a trimis direct sub transversală, iar mingea a mușcat bara, după care a picat în poartă. La pauză, România U21 a intrat cu 3 goluri marcate. George Pușcaș a reușit dubla. Atacantul lui Palermo a ajuns la patru goluri marcate contra ultimei clasate, în această campanie. Este golul cu numărul 40 încasat de Liechtenstein în cele zece jocuri din campania de calificare.

În repriza a doua, Adrian Petre, intrat pe teren în locul lui Andrei Ivan, a stabilit scorul final, 4-0 pentru România U21 și astfel tricolorii mici au câștigat biletul pentru turneul final, care se va desfășura în vara anului 2019, în Italia și San Marino.

Ianis Hagi: Am realizat ceva istoric, să încercăm să nu ne gândim la lucruri mărețe

Ianis Hagi (19 ani) a fost printre ultimii care au reacționat după calificarea naționalei de tineret la Euro 2019. Fiul lui Gică Hagi a marcat un gol spectaculos, chiar sub privirile tatălui său, și la finalul meciului a făcut apel la calm "pentru că deocamdată s-a obținut doar o calificare".

Hagi junior vrea multe și turneul final din Italia și San Marino.

Decarul naționalei de tineret a vorbit și despre planurile de viitor, susținând că vrea să ajungă la naționala mare: "Bucurie, fericire, la cât am strigat și urlat pe teren și după ce s-a terminat meciul cu stadionul. Suntem fericiți. Nu copiez pe nimeni, încerc să-mi creez execuțiile mele, să-mi fac jocul meu, știu ce fel de jucători sunt, ce defecte am, încerc să îmi ajut echipa. Știu ce trebuie să facă un decar și mereu intru cu aceleași gânduri pe teren.

Poate semănăm puțin la cum celebrăm golurile (n.red. - asemănarea cu Hagi)

Mergem să ne batem de la egal la egal cu fiecare. Avem șanse să ne batem, să scoatem cât mai multe puncte și să ne calificăm. Am realizat o chestie ce nu multe generații au putut, nu avem frică, știm că suntem buni, că avem talent, dar să rămânem modești, iar eu zic că o să facem treabă bună și acolo. Orice jucător de la tineret își dorește să ajungă la echipa mare, când are rezultate bune și la echipa de tineret și la echipa de, club își dorește să ajungă la cea mare.

Am realizat ceva istoric în seară asta, să încercăm să nu ne gândim acum la lucruri mărețe pentru că am reușit doar o calificare. Ușor-ușor să ajungem la perfomanțele pe care le au reușit ei, Generației de Aur.

Patru meciuri cu mister Rădoi, am fost obligați să atacăm, să jucăm mult mai ofensiv. La început, până când ne-am cunoscut unii pe alții, a fost mai greu, dar mister Isăilă ne-a spus că o să facem lucruri mărețe, a avut încredere de la început în noi", a spus Ianis Hagi, după meci.

În Italia și San Marino s-au mai calificat: Croația, Italia, Spania, Anglia, Serbia, Germania, Belgia, Danemarca și Franța. La baraj vor merge Grecia, Polonia, Austria și Portugalia. După cele zece etape, România se poate mândri cu cea mai bună defensivă. Tricolorii mici au încasat doar patru goluri în actuala campanie. Cinci echipe naționale vor merge fără înfrângere la EURO: Anglia, Belgia, Serbia, Franța și România. Ar mai fi și Polonia, care însă va merge la baraj, astfel că poate rata prezența la turneul final.

Comenteaza aceasta stire