luni, 26 august 2019

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră

Rusia a dispus plasarea în misiune a navelor de atac și a sistemelor de rachete de pe litoralul Mării Negre, din cauza exercițiului militar NATO "Sea Shield" ("Scut maritim"), desfășurat inclusiv în apele teritoriale ale României.

Centrul pentru Reacție Rapidă și Posibile Urgențe al Flotei militare ruse a Mării Negre a prezentat luni o serie de măsuri de monitorizare a navelor Alianței Nord-Atlantice care participă la exercițiul "Sea Shield 2019".

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Exercițiul naval "Sea Shield 2019" a început în sud-vestul Mării Negre, cu participarea unor nave și avioane militare din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România și Turcia. La manevre sunt prezenți și militari din Georgia și Ucraina.

Forțele Navale Române au anunțat că organizează, între 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exercițiu multinațional naval, "Sea Shield 2019", în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an participă aproximativ 2.200 de militari. Vor fi exersate proceduri comune de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre. Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), scenariul exercițiului este fictiv și urmărește planificarea și executarea unei Operațiuni de Răspuns la Criză (CRO) sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (UNSC), în contextul unui mediu de securitate caracterizat prin amenințări simetrice și asimetrice.

Comenteaza aceasta stire