marţi, 20 februarie 2018

Peripeții / escrocherii americane

Peripeții / escrocherii americane

Nikolas Coman - Hollywood, Florida

Acum câteva luni de zile am achiziționat un receiver de la Compania Tvp... în speranța de a recepționa canalele TV românești aici în America, pentru care am plătit inițial suma de 160$, iar la 3 luni ne-au comunicat că trebuie achiziționat un alt receiver, întrucât cel vechi nu mai corespundea.

Deci am achitat suma adițională de 300 $ si am primit noul receiver. Toate bune și frumoase până când au început să dispară din canale și chiar și cele ramase să nu mai poată fi recepționate corespunzător. Ca urmare, am solicitat ajutorul celor de la TVP... pentru rezolvarea problemelor.

Cu scuzele de rigoare pentru limbajul suburban folosit de reprezentanții companiei, vă redau mai jos convorbirile avute cu ei:

''Canalele de știri, precum și cele de sport nu merg. Ce se întâmplă cu Digi Film?''...

tvp... 9:30 PM (2 hours ago) to me:

''Tocmai am controlat mergea totul absolut normal. Doar antenele se pare că sunt într-un fel de revizie tehnică, dar aia e de la ei direct, noi nu putem face nimic acolo până nu-și revin ei însuși (sic). Posturi ca DigiFilm, Diva sau HBO și orice ar fi cu filme, inclusiv posturi că nu au propiretar român, niciodată nu le vom oferi. Asta pentru a ne proteja clienții să nu ajungă să se trezească într-o bună zi că nu mai merge nimic din motive de transmisii ilegale. Deci DigiFilm, Hbo, etc, total exclus.''

Nick Coman 9:36 PM (2 hours ago) to tvp...:

''Păi ni le-ați oferit când v-am cumpărat serviciile și le-am avut până acum o săptămână... Puteți fi sinceri? Cât despre canalele de sport, tragedie. Îngheață la fiecare 10 secunde. Nu încerc să mă cert cu nimeni, ci doar să remediez o situație inacceptabilă. Vă rog să cooperați.''

tvp... 9:44 PM (2 hours ago) to me:

''Da așa e, dar încă o dată pentru a ne proteja în primul rând clienții, spre exemplu pe dvs, posturi de filme ar fi super recomandabil să ne ferim. Oricum circa 1% din clienți solicită posturi de filme, iar ținând cont de faptul că sunt în SUA, nu putem să ne facem probleme cu Hollywood-ul și nici cu furnizatorii de cablu local, angajându-ne în chestii ilegale și piraterii. Exemplu SpiceTv și VadLive, ambii închiși exact din aceste motive. Deci aveți de ales, ori posturile ce le vedeți acum pe o perioadă nelimitată, ori posturi de filme care oricum nu interesează pe aproape niciun client, iar toată oferta va avea atunci o perioadă super limitată de viață.

În legatură cu transmisiile, am verificat și merge totul normal aici. În caz ca sunteți pe wi-fi, vă recomandăm cablu. Și iesiți scurt din grila tv apoi intrați iarăși. Vă rugăm terminați cu expresii din astea de "că umblăm cu minciuni" sau că "să cooperăm" deoarece suntem mai mult ca amabili și ne coboram sau ridicăm oricice nivel fie omul cât de super inteligent sau ultimul țăran român din America, dacă e să avem de aface cu ei.''

Nick Coman 9:52 PM (2 hours ago) to tvp...:

''Complet dezamăgit de atitudinea d-tale. Dă-mi doar canalele și promit să nu te mai deranjez. Doar am plătit pentru ele.

P.S. Transmisia nu este prin Wi Fi ci prin cablu.''

tvp... 9:57 PM (2 hours ago) to me:

''Care canale omule? De filme? DigiFilm sau Hbo??? Nu înțelegi că din secunda din care o luăm pe calea celor de la SpiceTv sau VadLive cu filme și posturi ilegale, atunci toată oferta noastră riscă să fie stopată/oprită/terminată! Ce naibi, nu ne putem întelege ca oameni?

Încă odată antenele (Antena1, Antena3, ți AntenaStars) sunt momentan de la ei în revizie, nu de la noi. O să-și revină în scurt timp. Iar celelalte am testat anterior și merg perfect. Trebuie doar să iesiți din grila tv și să intrați iarăși, să posibil să fie ceva ne înregulă cu conecția la internet.

Daca era ceva probleme, sigur o grămadă de alți clienți ne săreau deja în cap, dar în acest moment sau mai bine zis de zile sau săptămâni bune, nimeni nu ne-a transmis că n-ar funcționa ceva. Problema nu e de la noi. Sperăm că ne-ați înțeles și vă dorim o zi bună în continuare.''

Nick Coman 10:06 PM (1 hour ago) to tvp...:

''Băi nene! Până la urmă le dau dracului de filme, dar vreau să meargă MĂCAR CANALELE DE ȘTIRI ȘI DE SPORT! ÎNȚELEGI???''

tvp... 10:13 PM (1 hour ago) to me:

''Ok. Am testat anterior și merg toate posturile, în special cele de știri și sport. Daca e vreo problemă nu e de la noi. Dacă erea de la noi, garantat ne săreau în cap dintr-o dată o mulțime de clienți. Aceasta rezultă că problema este de la conecția dvs.

Încă odata referitor la posturi tv interzise:

Aveți de ales, soluția 1 - Incuzând posturi de filme ca hbo, digifilme, paramount, etc, caz în care oferta noastra va fi în mare pericol și va avea o viață scurtă, iar în font clienții vor fi cei care vor avea de suferit în final pierzând totul dacă vom fi blocați. Iar soluția 2 - Merge înainte oferind doar posturi originale românești, fără să călcăm pe nimeni pe coadă și fără pirateri sau lucruri ilegale. Aceasta rezultând într-o viață nelimitată a ofertei și șansa ca clienții noștri să aivă parte de posturile românești în continu. Este alegerea dvs. Vreți pe scurtă durată sau pe lungă durată? Cu stimă, tvp...''

Nick Coman 10:18 PM (1 hour ago) to tvp...:

''Măi oamenii buni, după cum v-am spus și înainte: știri și sport, dar SĂ MEARGĂ!! Conecția mea la internet este perfectă.

tvp... 10:21 PM (1 hour ago) to me:

''Deja e clar că vorbim cu pereții. Toate posturile, inclusiv și în special cele de știri și sport, merg la perfecție totală. Tocmai acum un minut am mai verificat încă odată, în special din cauza d-voastră. Deci nu știu ce problemă aveți, dar garantat nu e din partea noastră. Poate ar fi recomandat să resetați aplicația. Intrați la Settings>Apps>Tvplusfilme>ForceStop>Storage>ClearCache>ClearData.

Apoi reveniți la logo, click pe el si reintroduce-ți codul.''

Nick Coman 10:30 PM (1 hour ago) to tvp...:

''Băi băiatule, pereții la care te referi sunt un profesor și un jurist. Chiar îți era greu să dai informațiile ulterioare fără a jigni??! Ia vezi că pot să ripostez și eu...''

tvp... 10:33 PM (1 hour ago) to me:

''Dacă vreți să ne certăm ne certăm. Nu e în interesul nostru, dar am devenit alergici la atitudini românești imposibile care se găsesc pe acest continent. De la un profesor si jurist, sincer ne așteptam la o captivare mai clară a informațiilor înnaintate. O zi bună.''

Nick Coman 10:47 PM (1 hour ago) to tvp...:

''Românismele se văd în modul vostru de a face business. Fii deștept și nu te certa cu un client, căci nu vei avea decât de pierdut. Eu nu te deranjam daca tu îți onorai obligațiile luate inițial. Este ultima dată când îți răspund.''

tvp... 10:58 PM (1 hour ago) to me:

''Ok să sperăm, e ultima dată și din partea noastră cu lungirea acestei discuții stupefiante. Nu avem nimic de aface cu românia, în primul rând, doar pacostea de a avea de ne bate capu cu români, ceea ce sincer o considerăm un blestem pe capul nostru.

În afară de faptul că colegii tehnicieni aici toți sunt pe spate, observând bătaia de cap de a transmite niște idei simple prin email, luând în considerare că avem de aface cu un profesor jurist.

Personal sunt de părere că un profesor jurist, nu doar că avea capacitatea de a înțelege clar de la început ce i se transmite, dar nici măcar nu avea atrocitatea de a ne împinge să-i transmitem posturi tv ilegale. Colegi din jur însă, spun căci garantat avem de lucru cu vreun țăran beșinos din românia ce conduce truck-uri prin america și n-are nici gram de creier în cap de a întelege o simplă ideie.

Din d-voastră nu v-am scos, v-am respectat mereu, dar se pare că vorbim altă limbă, de acea orice comunicare cu dvs din partea noastră nu mai are rost pe viitor. Nu ne mai deranjați.

Nick Coman 11:02 PM (1 hour ago) to tvp...

''Amice, esti idiot. Te voi deranja de oricâte ori va fi necesar. Iar bășinos e tac-tu. Hai sictir!''

tvp... 11:03 PM (1 hour ago) to me:

''Deci ești cioară. Au avut dreptate colegii. Hai s...-o ... și la culcare cu tine. Nu mai scrie că nu te mai bagă nimeni în seamă.''

Nick Coman 11:50 PM (13 minutes ago) to tvp...:

''Mă vei băga tu în seama mâine, când toate conversațiile astea vor fi pe internet. Good luck.''

tvp... 11:53 PM (10 minutes ago) to me:

''Ok. Atunci o sugi tu, măta și toata familia ta de ciori penale! Băragare-ai p...-n măta de sclav nenorocit, te dai profesor si jurist. Morți și cristoși măti de vierme imbecil. Pune asta pe internet!''

END OF TRANSMISION!!! :-)))

Comenteaza aceasta stire

Nürenbergul românesc

Comparația, din păcate, se oprește aici. La Nürenberg a avut loc o judecată exigentă, dar dreaptă, care a închis unul dintre cele mai urâte capitole ale istoriei. La București, a început o mare mascaradă.

Reușește Iohannis unde eșuează Merkel?

Ceea ce nu i-a reușit atâta timp lui Merkel, s-ar putea însă să-i iasă la socoteală lui Klaus Iohannis. Care este pe cale să bată palma cu Stânga politică. Dacă nu cumva a și făcut-o. Pentru moment, în secret.

Face Klaus Iohannis o combinație în trei?

Și că a această discuție ar urma să fie invitată și doamna Laura Codruța Kovesi. Dacă se întâmplă așa ceva, atunci, din nou, puterea la cel mai înalt nivel din această țară este absolut originală. Adică președintele face o nemaivăzută.

O schimbă sau nu o schimbă?

În care este implicat viitorul unor personaje importante, cum este Liviu Dragnea sau Klaus Iohannis, dar și modul în care va decurge confruntarea politică între Stânga și Dreapta. Ca să nu mai vorbim despre factorul extern, aflat și el pe terenul de joc.

Laura Codruța Kovesi, la un capăt de drum

Din această perspectivă, întreaga societate românească este extrem de tensionată. Și, inevitabil, există din toate direcțiile opinii controversate sau chiar scandaloase.

De ce nu cedează DNA Prahova?

O lipsă de reacție din partea celor responsabili ar fi fost fatală. O lipsă de reacție ar fi însemnat nici mai mult nici ai puțin decât recunoașterea integrală a acuzațiilor aduse, ceea ce ar fi echivalat cu depunerea armelor. Operațiune urmată imediat de demisii în lanț, începând cu Laura Codruța Kovesi și mergând până a nivelul structurilor locale.

Scapi de cangrenă doar cu bisturiul

Este deja târziu și mă mir că până acum domnul Tudorel Toader, ministrul Justiției, care în mod constituțional este împuternicit să ia această măsură, nu i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis demiterea Laurei Codruța Kovesi.

Prezidențiale fără Klaus Iohannis

Mă număr printre foarte puținii analiști ai vieții politice care au avansat teza conform căreia Klaus Iohannis va renunța de bună voie și nesilit de nimeni la un al doilea mandat.

Infracțiunea de serviciu

Este vorba de faimosul abuz în serviciu. Presupun că acest fenomen nemaîntâlnit ar fi trebuit să-i pună pe gânduri și pe cei câțiva juriști de marcă din Parlamentul României. În mod straniu însă, nimeni nu pornește de la această premiză pentru ca, făcând o analiză, să identifice cele mai bune soluții de viitor.

România arsă pe grătarul UE

În vorbe sau chiar prin proceduri concrete. Iar promotorii schimbărilor legislative au fost din nou incapabili să prevină ofensiva antiromânească și la fel de incapabili să treacă la contraofensivă.

La DNA, politică de la un cap la altul

Mega escrocheria Microsoft a debutat politic sub aspectul anchetelor penale și s-a stins lamentabil, tot politic. Iar doamna Laura Codruța Kovesi, indiferent ce explicații abracadabrante ne dă, nu a avut încotro. A fost pur și simplu în situația de a pune capacul și de a suna stingerea peste furtul secolului.

A văzut și Iohannis statul paralel

Președintele Klaus Iohannis a avut o intervenție publică, prin care a contestat vehement existența statului paralel. Ceea ce este însă absolut straniu este că el însuși, și asta încă de la începutul mandatului, a pus umărul la edificarea unui stat paralel. Și a făcut-o nu în puterea nopții, ci ziua, în amiaza mare. Printr-un document oficial supus adoptării Parlamentului României. Acest document există. El se numește Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019. Iar acolo este prezentat pe larg conceptul statului paralel, avut în vedere de Klaus Iohannis.

Tabelul rușinii

Publicăm o situație pe care am intitulat-o ”tabelul rușinii”. Pe bună dreptate. Se va vedea cum România a fost până acum umilită în raport cu alte state în ceea ce privește numărul de europarlamentari raportat la numărul de cetățeni. Vom putea observa cum și în viitor această situație va continua, grație prestației lamentabile a președintelui Klaus Iohannis la ultimul Consiliu European.

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Solicitând ca, pe cale judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România să fie declarat ”succesorul de drept a tuturor instituțiilor și organizațiilor germane care au fost desființate prin constrângere”, Klaus Iohannis a solicitat de fapt ca FDGR să devină succesorul Grupului Etnic German, organzație declarată criminală și scoasă în afara legii în 1944.

Iohannis îl reîncarnează pe Hitler

În consecință, în 1999 s-a dispus retrocedarea către FDGR a întregului patrimoniu intrat în posesia statului în 1948. Grupul Etnic German, care fusese creat în 1940, la presiunea Berlinului, printr-un decret semnat de mareșalul Ion Antonescu și având drept purtător de cuvânt Partidul Nazist, i-a transformat pe etnicii germani în luptători SS, circa 80.000 și a sfârșit prin a fi declarat drept organizație criminală de către Puterile Aliate, atât prin Tratatul de Pace cât și prin Convenția de Armistițiu.

Nucleara lui Golban pe capul lui Iohannis

Profesor doctor Radu Golban, stabilit în Elveția și autor al mai multor tratate de economie, lansează o adevărată bombă nucleară împotriva lui Klaus Iohannis. El a apelat la doi reputați specialiști din Germania și din Elveția în drept internațional public, iar aceștia au elaborat ample expertize prin care demonstrează că România a încălcat în mod flagrant atât tratatul de pace încheiat de Marile Puteri după cel de-al Doilea Război Mondial cât și Convenția de Armistițiu. Nici măcar fosta Germania Federală sau Uniunea Sovetică nu și-au permis în timpul Războiului Rece să ignore aceste documente internaționale.

Obiectivul ratat

Dar, înainte de toate, ar trebui să vedem dacă țintele alese de liberali sunt sau nu cele corecte. Dacă nu care cumva aceștia aleargă după cai verzi pe pereți.

Coșmarul Vestului – emanciparea Estului

În ce scop? Ce urmărește Vestul? De ce pentru vestul Europei emanciparea estului Europei reprezintă un coșmar?

Guvernul longeviv

Pentru a avea o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat și pentru a vedea cum ar putea deveni longeviv al treilea Guvern, cel al doamnei Viorica Dăncilă, este indispensabilă o abordare mai profundă a situației politice de la noi. Din perspectiva diviziunii muncii. Între Executiv, partid și Parlament.

O miză excesiv de mare

Între opoziție și putere. Între multinaționale și PSD. Iar în plan extern acest front a fost transferat pentru început la Bruxelles. Urmează să primim și o nouă reacție de la Washington. Se joacă pe Legile Justiției din România excesiv politic în plan intern și excesiv geopolitic în plan extern.

Singurul colac de salvare

Și din Parlament, și din Palatul Victoria, și de la Cotroceni. Cu același rezultat. Ce nu a funcționat? Eu unul am ajuns la concluzia că cel mai puternic motor al emancipării României este educația. Educația nu a funcționat!