sîmbătă, 20 iulie 2019

Persoanele din ambarcațiunea de agrement care s-a scufundat ieri au fost salvate printr-un mare noroc

Toate normele de siguranță pe mare au fost repectate de echipajul vaporașului de agrement care s-a răsturnat ieri la Costinești. Concluziile le-au tras echipele de control ale Căpităniei Mangalia. Nu se ia în discuție vreo defecțiune tehnică a ambarcațiuni, spun autoritățile, cei opt turiști au avut doar ghinionul de a ajunge în apă, dar în același timp și mare noroc să fie văzuți la timp de salvamari.

 

Salvamarii au fost pe fază și în cel mai scurt timp, ajutați de polițiștii de frontieră, i-au scos pe naufragiați din apă și i-au adus la mal in siguranță.

Ajunși în siguranță pe mal, turiștii au făcut haz de necaz, dar cu certitudine nu vor uita această experiență.

Ce nu au știut acești oameni e că împrejurimile epavei unde apa depășește cinci metri adâncime devin extrem de periculoase când marea este agitată.

 

După anchetă, reprezentanții Căpităniei Mangalia au concluzionat că toate normele de siguranță pe mare au fost respectate.

Atât salvamarii, cât și reprezentanții Căpităniei spun că vestele de salvare i-au salvat pe cei care le-au purtat, pe restul, un mare noroc, dar și interveția rapidă a salvatorilor. Autoritățile maritime spun că legea nu le permite să îi amendeze pe propretarii de ambarcațiuni, decît dacă nu au veste suficiente la bord. Dacă turiștii nu le poartă, o fac pe răspunderea lor.

 

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.