duminică, 22 iulie 2018

Pervertirea coanei Justiția

Pervertirea coanei Justiția

Acoperite de zgomotul de fond, creat de moțiunea de cenzură și căutarea unui nou premier, înregistrările cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi tind să treacă neobservate, deși din ele rezultă o stare de fapt și anume aceea că justiția românească nu este una pentru binele societății, ci la nivelul DNA este poliție politică.

Înregistrările unei ședințe pe care Laura Codruța Kovesi o ține cu angajații instituției ce o conduce, apărute în presă, ne arată că între modul în care acționau procurorii în anii 50 și modul în care șefa DNA ar dori să acționeze unitatea de sub comanda sa nu-i nici o diferență. Nici chiar în limbaj sau în construirea discursului motivațional, din care trebuie totuși să recunoaștem că lipsește totuși celebra expresie „să-i belim pe chiaburi”! În rest aceiași agendă, ce are în centrul atenției manipularea atenției publice, căreia trebuie să i se arate că „se face dreptate socială” și indicarea unor ținte politice și nu stabilirea adevărului sau înfăptuirea actului de justiție.

Ei bine, în loc ca înregistrările respective să devină subiect al dezbaterii publice și un serios cap de analiză a activității profesionale a Codruței Kovesi, acestea au devenit obiect al unei vendete chiar în rândul DNA. Contrar oricărei norme de bun simț, de funcționalitate instituțională sau împotriva oricărei reguli, Kovesi a hotărât interogarea cu detectorul de minciuni a tuturor celor care au participat la respectiva ședință, unde dumneaei cerea nici mai mult, nici mai puțin „belirea” (precum în anii 50) premierului, într-un dosar în care se pare că acuzele nu se confirmau.

Extrapolând cazul, e ca și cum un anonim anunță organele abilitate, precum că a fost martor la un viol, iar organele în loc să se ocupe de agresor, îl lasă liniștit să îl caute și eventual să îl suprime pe cel care a reclamat infracțiunea.

Tupeul și siguranța Procurorului Șef al DNA merge chiar mai departe. În loc să dea explicații, măcar pentru limbajul cu accente de argou, cu care discută cu angajații instituției, L.C. Kovesi are tupeul să conteste înregistrările, printr-un comunicat de presă al instituției, pe motiv de „decibel albastru”. Culmea sfidării contribuabilului este aceea că, în fiecare dimineață, o televiziune de știri ne-o arată pe Laura Codruța Koveși cum urcă treptele intrării din spate de la DNA, întorcând sfidător, în loc de răspunsuri, supradimensionatul  dos camerelor de luat vederi și implicit fraierilor care îi plătesc salariul, limuzina din care coboară sau salariul sepepistului de lângă ea!

Editorial de Silviu Molnar

Comenteaza aceasta stire