luni, 22 iulie 2019

Peste 100 de persoane au protestat față de reținerea președintelui Consiliului Județean Argeș - update

Peste 100 de persoane, printre care primari din Argeș, s-au strâns în fața Tribunalului pentru a protesta față de reținerea președintelui Consiliului Județean Argeș. La o zi după mega-protestul de la uzinele Dacia din Mioveni, social democratul Constantin Nicolescu este reținut de DNA pentru niște presupuse fapte de corupție petrecute în urmă cu cinci ani. Două persoane, printre care și o înaltă față bisericească spun că este vorba despre răzbunare, iar liderii PSD acuză puterea, de poliție politică.

 

Procurorii DNA l-au reținut aseară pe președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, pe care îl acuză de fapte de corupție petrecute în urmă cu 5 ani. Nicolescu așteaptă acum decizia instanței la propunerea DNA de arestare pentru 29 de zile, iar aproximativ 100 de persoane protestează în fața Tribunalului Argeș față de reținerea sa. Printre acestea se află primari PSD din județ și salariați ai Consiliului Județean, precum și directori ai unor instituții din Pitești. Fratele lui Constantin Nicolescu, precum și Arhiepiscopul Argeșului, Înalt prea Sfințitul Calinic, vorbesc despre o răzbunare pusă la cale de senatorul PDL, Mircea Andrei. Președintele Consiliului Județean Argeș este și liderul PSD al filialei locale, așa că democrat liberalii ar avea de câștigat prin arestarea sa nu numai o luptă pentru administrația locală, dar și una politică.

Arhiepiscopul Argeșului știe și de la ce i se trage lui Constantin Nicolaescu. El spune că senatorul PDL a început un război după ce un văr de-al acestuia, vicar, a fost înlocuit de Înalt prea Sfinția Sa.

De altfel, și senatorul PDL confirmă o legătură de suflet cu vicarul înlocuit.

Reținerea suspectă a președintelui PSD Argeș îi face și pe cei din conducerea partidului să ia în calcul varianta unui dosar politic.

Constantin Nicolescu este acuzat că, în 2006, a accesat un program PHARE pentru reabilitarea a patru școli, folosind acte fictive în cererea de finanțare. Mai mult, procurorii DNA spun că acesta ar fi primit de la una dintre firmele de construcții, 60 de mii de lei.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.