marţi, 23 aprilie 2019

Pierderea parțială a suveranității, pedeapsa propusă pentru țările din zona euro cu datorii mari

Pierderea parțială a suveranității, pedeapsa propusă pentru țările din zona euro cu datorii mari

Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, a venit cu o soluție mai bună, după părerea lui, decât excluderea din Uniunea monetară: țările din zona euro cu datorii mari trebuie sancționate cu pierderea parțială a suveranității, în favoarea Uniunii Europene. Într-un interviu acordat publicației germane Stern, politicianul a precizat că Europa va reuși doar dacă este clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro. În același timp, Wolfgang Schauble a criticat, indirect, Banca Centrală Europeană. El a cerut ca pe viitor  reprezentanții instituției să se abțină a mai acuza maniera în care autoritățile europene gestionează situația din zona euro. De curând, Schauble a admis că nervii i-au fost puși la încercare de criză. El a recunoscut că, în anumite momente, s-a întrebat dacă este capabil, fizic și mental, să facă față situației. Anul trecut, Schauble s-a gândit la retragerea din funcția de ministru, după ce a fost nevoit să stea în concediu medical timp de mai multe săptămâni.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Explozii la biserici în Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paște: Cel puțin 156 de morți și peste 400 de răniți
De Mediafax 21 aprilie 2019

Într-o singură biserică, biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, mai mult de 50 de persoane au fost ucise, a declarat un oficial al poliției pentru Reuters.

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.