luni, 26 august 2019

Piesa “Visul unei nopți de vară” a avut premiera, seara trecută la Constanța

De Ziua Mondială a Teatrului, constănţenii au primit cadou “Visul unei nopţi de vară”. Piesa scrisă de William Shakespeare în urmă cu peste patru sute de ani, a avut premiera, seara trecută pe scena Teatrului de Stat din Constanţa. Povestea clasică a fost îmbinată cu muzică rock, iar mesajul transmis de regizorul Marcel Ţop a fost “make love, not war”.

Timp de 3 ore, aventurile celor patru iubiți din Atena și a grupului de actori amatori, împreună cu zânele și spiridușii din pădure, s-au contopit pe scenă și au dăruit atât momente dramatice, cât și comice.

Publicul a fost încântat de piesa care a avut premiera chiar de Ziua Teatrului. Până și străinii din sală l-au înțeles pe Shakespeare în limba lui Eminescu.

"Este o producție frumoasă și amuzantă. Deși nu înțeleg textul, pentru că nu vorbesc limba română, m-am concentrat pe performanțele actorilor, care sunt foarte bune", spune un spectator de altă naționalitate.

15 actori au recreat universul shakespearian, printre care Dan Cojocaru, Dana Dumitrescu, Georgiana Baran și Adrian Dumitrescu.

"Este un spectacol despre libertate, iubire și frumos. Avem nevoie de lucrurile acestea. Shakespeare este un autor omniprezent, fără moarte", este de părere Dana Dumitrescu, director general Teatrul de Stat Constanța.

"E un spectacol foarte greu, cu multe intrări, multe ieșiri, multă mișcare, distribuție numeroasă... e Shakespeare, până la urmă! Mi-a plăcut faptul că regizorul a fost în asentiment cu mine, așa, flower-power, și a construit spectacolul în această manieră", spune actorul Adrian Dumitrescu.

În spatele acestei reprezentații reinventate a piesei Visul unei nopți de vară a stat regizorul Marcel Țop, care și-a dorit să transmită un mesaj clar: make love, not war!

"Am luat povestea din pădure și am dus-o într-o zona gen Vadu sau Vama Veche. Și spiritul, am încercat să-l aduc pe scenă. Am adaptat mesajul Make love, not war", explică regizorul piesei, Marcel Țop.

Dacă v-am făcut curioși și vreți să aflați cum se îmbină opera lui Shakespeare cu muzica rock sau cu cea a lui Ștefan Bănică, nu ratați “Visul unei nopți de vară”, de la Teatrul de Stat Constanța.

Comenteaza aceasta stire