duminică, 25 august 2019

Piețarii din Constanța se plâng că nu au clienți

 Cu o lună înainte de Sărbători, piețarii din Constanța sunt mai dezamăgiți ca niciodată. Motivul este lesne de înțeles. Oricât de frumos ar arăta marfa pe tarabe, nimic nu mai ia ochii clienților. Așa se face că ziua trece, iar, seara, la număratul banilor, producătorii de legume și fructe abia dacă mai găsesc resurse să-și continue afacerea.

 Parcă în niciun an nu a fost așa de rău ca acum, spun piețarii constănțeni. Cât e ziua de lungă, oamenii îndură temperaturile scăzute doar-doar vor vedea profitul la sfârșitul zilei. Însă, de multe ori rămân doar cu frigul în oase și cu portofelele goale. Tanti Joița vine cu marfa tocmai din Tulcea. Acolo are 2.000 de metri de teren arabil, pe care îi cultivă în întregime cu legume. Este o afacere de familie, începută în urmă cu doi ani, despre viitorul căreia nu vrea să vorbească. Spune totuși că investește mult și scoate prea puțin ca să mai poată continua. Chiar și vânzătorii, care se cred cu lipici la mușterii, se plâng că lumea cumpără acum mai mult la bucată decât la kilogram. Nemulțumiri sunt însă și în cealaltă tabără. Clienții susțin că prețurile sunt problema. În plin post al Crăciunului, prețul la legumele de import s-a dublat. Un kilogram de roșii costă între 5 și 7 lei, 8 lei - ardeii, castraveții au ajuns și ei la 8 lei kilogramul, iar cartofii costă 1 leu și 50 de bani kilogramul. Mult mai ieftine sunt însă verdețurile românești, proaspăt recoltate din solarii. Spre exemplu, o legătură de ceapă verde costă 2 lei, cea de ridichii 1 leu și 50 de bani, iar o salată face 2 lei și 50 de bani.

Comenteaza aceasta stire