miercuri, 17 iulie 2019

Plajele din stațiunea Mamaia, scoase la licitație

Mai sunt două săptămâni până la deschiderea oficială a sezonului estival, astfel bătălia pentru mult doritele plaje românești este în toi. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a scos la licitație ce a mai rămas neînchiriat din nisipul de pe litoral, 30% din suprafața totală a plajelor.

Ca în fiecare an, cele mai râvnite au fost plajele din stațiunea Mamaia. Aici, prețul de pornire la licitație pentru un metru pătrat de nisip a fost de 11 lei și 80 de bani, fără TVA.

De altfel, bătălia pentru plajele din Mamaia este justificată, dacă este să judecăm după cât de mult se dezvoltă stațiunea de la un an la altul. Din cele 22 de sectoare de nisip libere de sarcini, 10 sunt între zonele Perla și Melodi, alte 3 la Cazino și 4 în nordul stațiunii Mamaia. Mai mult, spre deosebire de anii trecuți, sectoarele de plajă scoase la licitație anul acesta pot fi închiriate pe zece ani și nu 1 - 2 ani.

„Au fost depuse la sediul nostru 144 de oferte, pentru 91 de sectoare libere de sarcini. Plajele din Mamaia, Eforie și zona de sud a localității Năvodari au fost cele mai atractive plaje și anul acesta. Oferte depuse pe fiecare sector în parte – de la 3 până la 6 oferte“, a afirmat Stelică Hagi, director tehnic ABADL.

La polul opus s-au aflat plajele din sudul litoralului. Nimeni nu a fost interesat de plajele din Tuzla, 23 August sau din zona golfurilor, unde prețul de pornire la licitație a fost de 1 leu și 18 bani, fără TVA.

„25% din plajele scoase la licitație nu au primit nicio ofertă“, a adăugat Stelică Hagi.

Comisia de evaluare din cadrul Apelor Române urmează să stabilească de astăzi și până la sfârșitul săptămânii cui vor fi atribuite plajele. Cei care vor câștiga vor avea posibilitatea să le administreze în funcție de specificul zonei: să pună șezlonguri, umbreluțe, să amenajeze beach baruri ori baze sportive și de agrement.

Cei care au contractele în derulare s-au apucat deja de treabă. Vor să profite de primii turiști care sunt așteptați de Paște pe litoral, așa că s-au apucat să amenajeze plajele. Peste tot este forfotă: se lucrează la terase, la beach baruri, la amenajarea plajelor.

Comenteaza aceasta stire