miercuri, 17 iulie 2019

Plan nou pentru salvarea celor 33 de mineri rămași captiv în subteran

Cei 33 de bărbați rămași blocați de o lună sub pământ într-o mină din Chile ar putea vedea din nou lumina zilei abia la începutul lunii noiembrie. Asta susțin autoritățile, care între timp au început un nou plan de salvare a minerilor. Se pare, însă, că aceștia, au cam ajuns la capătul răbdării.

 

Autoritățile chiliene au lansat "planul B" de salvare a celor 33 de mineri blocați de o lună la 700 de metri în subteran, în mina San Jose. Oficialii locali au anunțat că speră să ajungă în timp util la muncitori.

Echipele de salvare au reușit să sape, până în present, 77 de metri în adâncime și le-au trimis minerilor hrană, medicamente și scrisori de la cei dragi. Potrivit declarațiilor familiilor, cei 32 de chilieni și un bolivian, blocați în mină de pe 5 august, sunt obosiți și furioși. În urma unei discuții printr-un nou sistem de videoconferință, bărbații au declarat că au ajuns la capătul răbdării. Minerii și familiile lor au putut să se vadă simultan pentru prima dată duminică și au dialogat timp de cinci minute. Până atunci, contactul vizual se realiza într-un singur sens: familiile îi vedeau pe mineri, fără ca aceștia să le poată vedea, iar convorbirile durau un minut.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.