miercuri, 26 iunie 2019

Planurile autorului masacrului din Norvegia încep să iasă la iveală unul câte unul - update

“Am terminat”. Acestea au fost primele cuvinte ale norvegianului care a ucis zeci de persoane pe insula Utoeya. Planurile autorului masacrului din Norvegia încep să iasă la iveală unul câte unul. Potrivit poliției, care citează manifestul de o mie 500 de pagini al lui Anders Behring Breivik, acesta plănuia să evadeze din închisoare și să comită noi atacuri teroriste. Ținut la izolare, el a cerut mâncare specială și acces la site-ul WikiLeaks, după cum a relatat Sky News.

Conform cotidianului norvegian Verdens Gang, care  citează unele surse din cadrul anchetei, primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik în momentul arestării sale au fost: "Am terminat". Poliția nu a făcut nicio declarație în această privință, însă a relatat că bărbatul s-a predat fără să opună rezistență. Procurorul însărcinat cu acest dosar a anunțat, joi, că Breivik nu va fi pus sub acuzare până la sfârșitul anului, fiindcă acest caz este amplu. Revenind la manifestul publicat pe internet, Anders Behring Breivik vorbește despre un nou atac la una dintre cele 10-20 de destinații "atractive" din Norvegia. O întreagă echipă de anchetatori are drept sarcină citirea manifestului lui Breivik, pentru a vedea ce alte posibile ținte ar fi avut pentru atentate. El este ținut în izolare. În cele opt săptămâni până la următoarea audiere, el se va putea întâlni doar cu preotul, psihologii, medicii și avocatul său. Potrivit Sky News, norvegianul a cerut mâncare specială, acces la manifestul său și permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks. Un prieten din copilăria atacatorului a declarat că Breivik a făcut câteva operații estetice și era extrem de preocupat și de încântat de felul cum arată. În plus, el obișnuia să se laude că are mare succes la femei, dar niciunul dintre prietenii săi nu l-a văzut vreodată cu vreuna. 

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.