vineri, 19 iulie 2019

Ploaia torențială a făcut probleme la Constanța: cum va fi vremea în următoarele zile! VIDEO

Ploaia torențială care a căzut la amiază a făcut ravagii pe strada Izvor, din cartierul constănțean Coiciu. Apa este la un pas să intre în casele oamenilor. Ploaia a fost însoțită și de grindină.

Probleme mai sunt și pe străzile 1 mai și Ferdinand.

Meteorologii constănțeni vin cu vești proaste însă, vremea instabilă se menține în acest weekend. Astăzi, se va încălzi ușor față de perioada precedentă, maximele aerului urmând să ajungă până la 22 - 23 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul după-amiezii, și trecător vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Mâine, sunt așteptate ploi, însoțite de descărcări electrice și vânt. Valorile termice vor continua să crească, maxima fiind cuprinsă între 22-27 de grade Celsius. 

De luni, se pare că vom scăpa de ploi, cel puțin asta anunță meteorologii. Mai mult, maxima va urca până la 30 de grade. Pe timpul nopții se vor înregistra 15-18 grade.

UPDATE. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Codul este valabil pentru estul județului Constanța - aria delimitată de localitățile: Cogealac, Sacele, Istria, Corbu, Navodari, Lumina, Ovidiu, inclusiv municipiul Constanța, Agigea, Mereni, Topraisar, Amzacea, Comana, Eforie, Tuzla, Mangalia, Chirnogeni. - N-ul și NE-ul județului Tulcea aria delimitată de localitățile: Tulcea, Ilganii de Sus, Nufarul, Băltenii de Sus, Isaccea, Chilia Veche, CA Rosetti, Sulina, Gorgova , Mahmudia, Valea Nucarilor, Sarichioi, Sf. Gheorghe. 

 UPDATE. "În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar și în restul judetului, au fost pregătite să intervină 57 de echipe de intervenție dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere.

Până la această oră, din cauza ploilor, la dispeceratul societății s-au înregistrat 27 de reclamații privind sistemul de canalizare stradal din Constanța. Sesizările au au venit din cartierele Km 4-5, Coiciu, Faleza Nord și Poarta 6 și de pe bulevardele Ferdinand, Lăpușneanu și Soveja. Echipele de intervenție au răspuns la toate aceste solicitări și multe dintre ele au fost deja rezolvate.

Mai mult, lucrătorii au intervenit și în zonele sensibile ale orașului, pe strada Ahile Mihail și în zonele Delfinariu și Dacia.

Facem un apel către toți abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.66.44.44", se arată într-un comunicat RAJA.

UPDATE18.00. Meterologii au prelungit codul galben de ploi, descărcări electrice, grindină și vânt până la ora 19.30

Acesta este valabil pentru centrul și sud-estul județului Constanța - aria delimitată de localitățile: Constanța, Basarabi, Poarta Albă, Ciocârlia, Mereni, Topraisar, Pecineaga, Chirnogeni, Comana, Albești, Limanu, Mangalia. - nordul județului Tulcea aria delimitată de localitățile: Tulcea, Isaccea, Babadag, Sarichioi, Murighiol, Crișan, Chilia Veche, Pardina, Niculițel.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.