sîmbătă, 24 august 2019

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!

Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri județene și naționale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren în urma ploilor, în ultimele 24 de ore fiind emise 22 de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 județe, informează MAI.

„În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile locale au acționat în sprijinul comunităților din cele 53 de localități din 19 județe (AB, AR, AG, BH, BZ, DB, GR, GJ, GL, HD, IF, IS, NT, SJ,TM, TR, VL, VS și VN) în care s-au produs efecte ale fenomenelor meteorologice și hidrologice. La această oră, sunt în desfășurare intervenții​ în județele AR, GR, TM și VL. În localitatea Ierșnic din județul Timiș, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel național, au fost afectate 36 de case, 36 beciuri/subsoluri, 98 curți, 29 anexe gospodărești și două imobile ale unor operatori economici.

Circulația rutieră este afectată pe un drum național (DN 7/AR) și pe 3 drumuri județene (DJ 205D/VN, DJ 609/TM și DJ 682/AR). Totodată traficul rutier este blocat pe un drum național (DN 73D/AG) și un drum județean (DJ 203K/BZ) din cauza alunecărilor de teren, iar pe un drum național (DN 7/VL) se circulă cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.

În ultimele 24 de ore au fost emise 22 avertizări/atenționări de fenomene meteorologice imediate, dintre care 11 cod portocaliu pentru 10 județe și 11 cod galben pentru 13 județe.

„În această dimineață la ora 10 a intrat în vigoare un Cod Galben de instabilitate meteorologică și cantități însemnate de apă, valabil până la ora 22.00, pentru Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, nordul Olteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte. Pentru județele Timiș, Arad și Bihor, Codul Galben​ este valabil până mâine, ora 06.00”, mai arată sursa citată.

Pentru a ajuta populația și pentru a limita efectele negative ale atenționărilor meteo, peste 14.000 de angajați ai Ministerului de Interne au fost la datorie.

Comenteaza aceasta stire