vineri, 23 august 2019

Polițiștii au aplicat mii de sancțiuni pentru defecțiuni ale mașinilor la sistemele de frânare și direcție

Polițiștii au aplicat mii de sancțiuni pentru defecțiuni ale mașinilor la sistemele de frânare și direcție

Polițiștii au verificat, în ultimele două zile, peste 10.000 de mașini, iar în urma raziei, au fost aplicate 5.700 de sancțiuni pentru nereguli precum defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau altele care puneau în pericol siguranța. Polițiștii au reținut și peste 10 permise.

La acțiunea desfășurată în perioada 14-15 februarie, au participat aproape 1.000 de polițiști rutieri și peste 100 de specialiști din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, care au fost prezenți în trafic pentru prevenirea accidentelor produse din cauza deficiențelor mașinilor. Au fost verificate peste 10.000 de mașini.

„Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcție și 12 pentru deficiențe ale sistemul de frânare. Prezența unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranța circulației, polițiștii dispunând măsuri pentru remedierea lor”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Astfel, pentru deficiențe periculoase la sistemul de frânare, au fost reținute 4 permise de conducere, iar pentru deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, polițiștii au reținut 9 permise de conducere.

„Pe parcursul celor 2 zile, echipele de control au sancționat 152 de șoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 109 șoferi care nu aveau inspecția tehnică periodică și alți 60 de șoferi care utilizau luminile de ceață în alte condiții decât cele necesare. De asemenea, polițiștii au aplicat 482 de sancțiuni pentru existența unor instalații de iluminare și semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare si au retras 640 de certificate de înmatriculare”, mai arată sursa citată.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 48 de infracțiuni, 42 dintre acestea fiind la regimul circulației pe drumurile publice, iar 6 de altă natură. Totodată, pentru alte abateri de la normele rutiere polițiștii au aplicat 4.245 de sancțiuni contravenționale, mai arată IGPR.

Comenteaza aceasta stire