sîmbătă, 24 august 2019

CONSTANȚA. Polițiștii au deschis dosar penal în cazul calului bătut până a murit. Stăpânul riscă pușcăria

Imaginile cu animalul lăsat aproape fără suflare pe asfalt de la loviturile cumplite i-au îngrozit pe oamenii care treceau aseară pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona cartierului CET.

Martorii spun că au încercat să îl scape pe bietul animal din mâinile agresorului, dar nu a avut sorți de izbândă.

Unul dintre bărbații prezenți a sunat la Poliție. Ajuns la fața locului, echipajul de la Secția 5 a cerut ajutorul unui ONG din Capitală, care a mai ajutat în trecut, în situații similare. Când au ajuns salvatorii, calul agoniza.

Din nefericire, din cauza rănilor cumplite, animalul și-a dat ultima suflare în drum spre adăpostul asociației Save the Horses România din Capitală.

Bărbatul care a asistat la maltratarea animalului a reținut numărul de înmatriculare al căruței, aspect foarte important, iar informațiile date de el le sunt acum de mare ajutor polițiștilor în găsirea proprietarului care și-a ucis calul în bătaie.

Acesta este cel de-al treilea caz de maltratare a animalelor petrecut într-un timp foarte scurt la Constanța. În urmă cu 2 săptămâni, în același cartier constănțean, un alt cal înhămat la căruță a fost bătut de proprietarii de etnie romă, în mijlocul drumului, până a căzut la pământ. Și atunci cei care au asistat la scenele de cruzime au luat imediat atitudine și au sunat la 112. Din fericire, acesta a fost un caz cu final fericit. Iapa lovită fără milă de oamenii pentru care trăgea zilnic la căruță a fost preluată de același ONG de la București care a botezat-o Kosem, pentru că este o luptătoare. Ea se simte bine acum.

 

Comenteaza aceasta stire