vineri, 19 iulie 2019

CONSTANȚA. Zeci de pompieri s-au mobilizat și au donat sânge!

Zeci de pompieri constănţeni s-au mobilizat astăzi pentru o misiune specială. Au îmbrăcat haina militară şi au mers la centru de transfuzii din Constanţa unde au donat benevol sânge. Gestul lor face parte din campania “Iepuraş pentru o zi”. Bonurile strânse în urma donării de sânge vor fi folosite pentru cumpărarea unor cadouri pentru copiii din centrele de plasament.

Ca la orice misiune, și de data aceasta pompierii constănțeni s-au mobilzat exemplar. Au venit în număr mare la Centrul de transfuzii pentru a dona sânge.

'Cred că ar trebui să contribuim mult mai mult. E prea puțin să ajuți un pacient cu sânge și niște copii cu bonuri de masă. Fiind Săptămâna Mare, ar trebui să fim un pic mai buni unii față de ceilalți', a declarat plt. adj. Viorel Gâmboi.

Gestul lor este unul de solidaritate și face parte din campania „ Iepuraș pentru o zi ”.

'Dorim să ajutăm spitalele prin donare de sânge, precum și centrele de plasament de pe raza județului Constanța prin strângerea de fonduri. Vom duce bunuri necesare acestor copii, pe lângă dulciuri și alte rechizite și hăinuțe, să fim și noi iepurași, să aducem un zâmbet copiilor', a declarat plt. Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

'Ca donatori de sânge numai dumnealor sunt la această oră în Centrul de Transfuzii. Din experiența noastră am avea nevoie de 60 - 65 de persoane admise la donare zilnic, cu o distribuție echilibrată a grupelor sanguine', spune Alina Dobrotă, director al Centrului de Transfuzii Constanța.

Oricine poate poate dona sânge la Centrul de transfuzii din Constanța de luni până vineri, între orele 7.30 - 13.30 . Donatorii beneficiază de mai multe facilități, între care 7 tichete de masă și o zi liberă de la locul de muncă.

Comenteaza aceasta stire