luni, 22 iulie 2019

Ponturi pentru o mașină fără probleme: la câți kilometri este obligatoriu schimbul de ulei și cum se face

Ponturi pentru o mașină fără probleme: la câți kilometri este obligatoriu schimbul de ulei și cum se face

Întreținerea corespunzătoare a mașinii presupune printre altele și înlocuirea constantă a fluidelor, pentru menținerea performanțelor.

Uleiul de motor este unul dintre produsele care asigură o viață lungă și fără probleme automobilului. Tehnicienii spun ca ignorarea înlocuirii periodice a acestuia este singura și cea mai păguboasă eroare pe care o poate face proprietarul unei mașini.

Deși toată lumea știe cât este de important lubrifiantul, sunt puțini care verifică regulat nivelul de ulei din baia motorului. În afara acestora, există și cei care uită să facă schimbul de ulei. Uleiul murdar poate defecta motoarele moderne dacă este prea vechi, scrie adevarul.ro.

Specialiștii auto susțin că un șofer crae își dorește să aibe motorul “tânăr” trebuie să schimbe ulieul la fiecare 5.000 de km. Tot specialiștii auto sunt cei care recomandă ca schimbul de ulei să fie făcut cel puțin o dată pe an sau când a fost atins un număr-limită de kilometric, 10.000 km sau 15.000 km, în funcție de uleiul utilizat și de uzura motorului.

“Uleiul nu are doar rol de lubrifiere. El răcește componentele motorului, ajută la curățarea reziduurilor rezultate în urma procesului de ardere, protejează împotriva coroziunii și asigură etanșeitatea dintre suprafețele componentelor interne”, explică Răzvan Popa, mecanic auto.

Schimbul de ulei este o operațiune simplă, necesară în procesul de întreți- ​nere al unei mașini.

“După desfacerea capacului poziționat pe motor, se trece la înlăturarea filtrului uzat și mai apoi la cea a scutului care protejează baia de ulei. După aceea, se desface bușonul aflat la baza băii de ulei și se așteaptă până când întreaga cantitate de lubrifiant s-a scurs. După încheierea acestui proces, se înlocuiește și se strânge bușonul cu o cheie specială, se montează un filtru nou și se adaugă cantitatea de ulei necesară în funcție de motorul mașinii. La final, mecanicul va confirma computerului că înlocuirea uleiului a fost efectuată”, a mai precizat mecanicul auto.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)