sîmbătă, 24 august 2019

Portul Constanța, survolat de două drone ultraperformante! Prețul acestora se ridică la 80.000 de euro, dar autoritățile spun că merită toți banii

Un posibil accident naval ar putea fi observat mai repede, pentru a şti modalitatea de intervenţie. În acelaşi timp, activitatea din Portul Constanţa ar putea fi urmărită din aer. La asta s-a gândit Autoritatea Navală Română care intenţionează să achiziţioneze două drone. Preţul acestora se ridică la 80 de mii de euro, dar autorităţile spun că merită toţi banii, după ce au testat una dintre ele astăzi, de pe acoperişul clădirii ANR din Portul Constanţa.

De Roxana Glăvan 19:23, 12 decembrie 2017 699 vizite Social

Portul Constanța ar putea beneficia de cele mai moderne drone din lume. O firmă specializată în aceste sisteme și-a prezentat ultima tehnologie din domeniu și le-a explicat autorităților române de ce avantaje s-ar bucura dacă ar avea în dotare dronele ultraperformante.

O simulare a fost făcută chiar în această dimineață. Drona de 40 de mii de euro a plecat de pe clădirea Autorității Navale Române din Portul Constanța, a survolat toată platforma portuară până la Agigea și înapoi.

Drona poate survola timp de 45 de minute Portul Constanța și poate oferi informații prețioase cu privire la încărcare sau un posibil accident naval. 

La o suprafață atât de mare cum este Portul Constanța, o astfel de investiție, crede directorul ANR, ar fi extrem de utilă, cu atât mai mult cu cât de-a lungul timpului au avut loc fel de fel de incidente. 

De același sistem de drone s-ar putea bucura și Garda de Coastă, care ar repera mai repede eventualele nave cu migranți.

De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii și-a exprimat deja intenția de a monitoriza șantierele autostrăzilor cu astfel de drone. Astfel, responsabilii ar putea vedea de la birou dacă se lucrează în teren, unde sunt probleme și cum pot îmbunătăți munca pe șantier. 

Comenteaza aceasta stire