sîmbătă, 29 aprilie 2017

POSTUL CRĂCIUNULUI. Rețete, tradiții și obiceiuri - VIDEO

40 de zile de astăzi înainte, creştinii au prilejul să îşi cureţe trupul şi sufletul pentru a întâmpina Naşterea Domnului. Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar în pieţe găsim legume şi fructe din belşug. Preţurile însă le dau credincioşilor, dar şi comercianţilor planurile peste cap.

loading...

Până la 25 decembrie, creștinii se pregătesc pentru Nașterea Domnului.

Biserica vorbește despre Postul Crăciunului ca despre unul al bucuriei, pentru că el anticipează venirea pe lume a fiului lui Dumnezeu, trimis să ne răscumpere păcatele. În această perioadă, credincioșii renunță la produsele de origine animală, adică lapte, carne și ouă.

Din alt punct de vedere, postul este o ocazie ideală pentru eliminarea toxinelor din corp. Mai ales că, în această perioadă, vom consuma mai multe fructe și legume. Atenție, însă! Persoanele care se știu anemice sau cu probleme de sănătate grave nu ar trebui să renunțe la carne și lactate.

Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar piețele abundă în legume și fructe de sezon. Deși se așteaptă la vânzări mai bune, comercianții se plâng că tot mai puțini clienți le trec pragul. Am putea pune situația și pe seama prețurilor. Un kilogram de ciuperci costă 10 lei, ardeii 7 lei, dovleceii și spanacul 6 lei, iar fasolea uscată 12 lei.

Dacă sunteți în pană de idei pentru cele 40 de zile de post, noi vă prezentăm un preparat gustos!

VEZI ȘI: Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun!

 Cu siguranță acum toată lumea vrea și ceva dulce. Cum ar fi o plăcintă cu mere.

Postul Crăciunului este unul ușor, întrucât există mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Prima va fi luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

loading...

Comenteaza aceasta stire

'Sfârșitul Nopții' a ajuns la malul Mării Negre! Cea mai bună carte a anului 2016 a fost lansată la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Cea mai bună carte a anului 2016, desemnată de cititori, a fost lansată în Constanța. „Sfârșitul nopții“, scrisă de jurnalista Petronela Rotar, cuprinde povești reale îmbrăcate în fantezie, narațiuni care au ajuns rapid la sufletul cititorilor.

Trotuarul senzorial, un proiect unic în România destinat copiilor speciali, a fost inaugurat la Constanța - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 5 aprilie 2017

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuți, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanța.

Povestea emoționantă a bărbatului abandonat de șapte luni în spitalul din Medigdia - VIDEO
De Cristi Popovici 3 aprilie 2017

Destin crunt pentru un bărbat din Iași. Omul a fost uitat de rude și de cei doi copii și stă abandonat, de 7 luni, în spitalul din Medigidia. A ajuns aici în toamnă, când i s-a făcut rău pe stradă și a fost preluat de o ambulanță. După tratament, medicii nu s-au îndurat să-l arunce în stradă, iar acum trăiește din mila personalului.