duminică, 26 martie 2017

POSTUL CRĂCIUNULUI. Rețete, tradiții și obiceiuri - VIDEO

40 de zile de astăzi înainte, creştinii au prilejul să îşi cureţe trupul şi sufletul pentru a întâmpina Naşterea Domnului. Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar în pieţe găsim legume şi fructe din belşug. Preţurile însă le dau credincioşilor, dar şi comercianţilor planurile peste cap.

loading...

Până la 25 decembrie, creștinii se pregătesc pentru Nașterea Domnului.

Biserica vorbește despre Postul Crăciunului ca despre unul al bucuriei, pentru că el anticipează venirea pe lume a fiului lui Dumnezeu, trimis să ne răscumpere păcatele. În această perioadă, credincioșii renunță la produsele de origine animală, adică lapte, carne și ouă.

Din alt punct de vedere, postul este o ocazie ideală pentru eliminarea toxinelor din corp. Mai ales că, în această perioadă, vom consuma mai multe fructe și legume. Atenție, însă! Persoanele care se știu anemice sau cu probleme de sănătate grave nu ar trebui să renunțe la carne și lactate.

Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar piețele abundă în legume și fructe de sezon. Deși se așteaptă la vânzări mai bune, comercianții se plâng că tot mai puțini clienți le trec pragul. Am putea pune situația și pe seama prețurilor. Un kilogram de ciuperci costă 10 lei, ardeii 7 lei, dovleceii și spanacul 6 lei, iar fasolea uscată 12 lei.

Dacă sunteți în pană de idei pentru cele 40 de zile de post, noi vă prezentăm un preparat gustos!

VEZI ȘI: Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun!

 Cu siguranță acum toată lumea vrea și ceva dulce. Cum ar fi o plăcintă cu mere.

Postul Crăciunului este unul ușor, întrucât există mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Prima va fi luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Slujbă la lumina lumânării! Așa se roagă preoții de la o mănăstire din Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 24 martie 2017

Slujbă la lumina lumânării! Așa se roagă preoții în Mănăstirea Histria din județul Constanța. Nu pentru că așa ar fi obiceiul, ci pentru că preoții nu reușesc să strângă banii necesari pentru a se branșa la electricitate.

Poetul Ovidiu este omagiat, în această săptămână, la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 23 martie 2017

Poetul Ovidiu este omagiat, în această săptămână, la Constanța. Elevi, profesori și oameni de cultură din orașul de la malul mării comemorează două milenii de când s-a stins poetul care și-a trăit ultimii ani în cetatea Tomis. Universitatea 'Ovidius' a organizat mai multe evenimente dedicate iubitorilor de poezie.

Udrea află astăzi dacă intră la închisoare în dosarul "Gala Bute"! Procurorii au cerut pedeapsa maximă!
De Neptun TV 13 martie 2017

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) este așteptat[ să pronunțe, luni, un verdict în dosarul Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea, alături de alți șapte...

REVOLTĂTOR ! Fecale, gunoaie și plastice - peisaj de "vis" în cel mai mare parc al Constanței
De Ana-Maria Stancu 7 martie 2017

Fecale, gunoaie și plastice. Asta găsesc constănțenii pe malul lacului Tăbăcărie, ori de câte ori ies la plimbare în acest loc. Deși mirosul este puternic și greu de suportat,...

O navă a eșuat în portul Constanța. Autoritățile, în alertă !
De Neptun TV 6 martie 2017

Nava Caledonia, sub pavilion Malta, a eșuat în portul Constanța, după ce, din cauza unei manevre greșite, a atins uscatul cu prova. Incidentul a avut loc în dreptul danelor Ro4/Ro5 și 39.

Cum a reușit un copil de patru ani din Mangalia să pună pe jar autoritățile și oamenii de pe Facebook!
De Antonia Maer 5 martie 2017

Apel disperat pe Facebook pentru identificarea familiei unui copil găsit pe străzile din Mangalia. O asistentă a spitalului din Mangalia l-a luat pe spital și l-a internat pe secția de Pediatrie, iar apoi a lansat o căutare a familiei acestuia.

Începând de astăzi, Parcul Tăbăcărie a devenit centrul cultural al Constanței - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 1 martie 2017

Primăvara a venit cu un mărțișor cultural pentru locuitorii din Constanța. Începând de astăzi, în parcul Tăbăcărie are loc un maraton de evenimente artistice. Publicul va fi încântat cu piese de teatru, dansuri și cântece, toate susținute în aer liber. Evenimentul este organizat de Facultatea de Arte a Universității Ovidius.

Povestea Mărțișorului - De la moneda de argint legată la mână cu fir răsucit, la pandantivul atârnat la gât
De Neptun TV 1 martie 2017

Povestea mărțișorului a supraviețuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb și roșu până la cel virtual. Mărțișor, Mărțișug sau Marț era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar și la bulgarii și albanezii din Balcani.

Diagnosticată cu o boală necruțătoare, o elevă din Constanța are nevoie de ajutorul nostru!
De Alin Tarnovschi 27 februarie 2017

Diagnosticată cu o boală necruțătoare, Luiza, o elevă de 11 ani din comuna Cumpăna, are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trece cu bine peste momentele dificile.

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI. Tânăra care s-a sacrificat pentru a-i salva viața fetiței sale, a murit!
De Alin Tarnovschi 25 februarie 2017

Roxana Dragomir, o tânără de 26 de ani care a ales să se sacrifice pentru a o aduce pe lume pe fiica ei, Maya, a murit aseară, după o luptă cruntă cu cancerul.