duminică, 19 februarie 2017

POSTUL CRĂCIUNULUI. Rețete, tradiții și obiceiuri - VIDEO

40 de zile de astăzi înainte, creştinii au prilejul să îşi cureţe trupul şi sufletul pentru a întâmpina Naşterea Domnului. Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar în pieţe găsim legume şi fructe din belşug. Preţurile însă le dau credincioşilor, dar şi comercianţilor planurile peste cap.

loading...

Până la 25 decembrie, creștinii se pregătesc pentru Nașterea Domnului.

Biserica vorbește despre Postul Crăciunului ca despre unul al bucuriei, pentru că el anticipează venirea pe lume a fiului lui Dumnezeu, trimis să ne răscumpere păcatele. În această perioadă, credincioșii renunță la produsele de origine animală, adică lapte, carne și ouă.

Din alt punct de vedere, postul este o ocazie ideală pentru eliminarea toxinelor din corp. Mai ales că, în această perioadă, vom consuma mai multe fructe și legume. Atenție, însă! Persoanele care se știu anemice sau cu probleme de sănătate grave nu ar trebui să renunțe la carne și lactate.

Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar piețele abundă în legume și fructe de sezon. Deși se așteaptă la vânzări mai bune, comercianții se plâng că tot mai puțini clienți le trec pragul. Am putea pune situația și pe seama prețurilor. Un kilogram de ciuperci costă 10 lei, ardeii 7 lei, dovleceii și spanacul 6 lei, iar fasolea uscată 12 lei.

Dacă sunteți în pană de idei pentru cele 40 de zile de post, noi vă prezentăm un preparat gustos!

VEZI ȘI: Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun!

 Cu siguranță acum toată lumea vrea și ceva dulce. Cum ar fi o plăcintă cu mere.

Postul Crăciunului este unul ușor, întrucât există mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Prima va fi luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Alarmant ! Românii își dau datele personale pe internet în procent de 85 %. Nu știm ce sunt "cookies" și la ce folosesc

Analizând cele mai recente statistici oficiale cu privire la utilizatorii de Internet din UE, se poate spune că românii și bulgarii sunt relativ neinteresați de protejarea...

CONSTANȚA. Sute de credincioși s-au închinat la o copie a unei icoane de pe Muntele Athos - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 10 februarie 2017

Procesiune religioasă la Constanța. Credincioșii au îndurat frigul, în această dimineață, și au mers în procesiune cu Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare din Ucraina. Aceasta a fost adusă la biserica 'Sfântul Haralambie' din Constanța, care își sărbătorește astăzi hramul.

Apel disperat al unei tinere! Are nevoie de 15.000 de euro pentru a trăi după ce a fost mușcată de căpușă

O tânără din București trece prin momente de groază după ce a fost mușcată de o căpușă. 'Boala cu 1000 de fețe' i-a distrus viața și are nevoie de 15.000 de euro pentru a supraviețui.

Apel la viață pentru un copil din Constanța care s-a asfixiat la naștere cu cordonul ombilical!
De Alin Tarnovschi 4 februarie 2017

Un copil din Constanța, grav bolnav din cauza unor erori medicale la naștere, are nevoie de ajutorul nostru pentru a lupta în continuare cu boala.

Indemnizația minimă pentru creșterea copilului a fost MAJORATĂ de astăzi
De Alin Tarnovschi 1 februarie 2017

La nașterea unui copil, părinții pot solicita intrarea în concediul de creștere și, astfel, pot beneficia de o indemnizație lunară. Limita minimă a acestei indemnizații s-a modificat, începând de astăzi, odată cu creșterea salariului minim.

Apel umanitar! O tânără din Constanța are nevoie de ajutorul nostru: 'Vreau să îmi salvez viața!'
De Alin Tarnovschi 31 ianuarie 2017

O tânără din Constanța ce suferă de o boală gravă are nevoie de ajutorul nostru și a lansat pe Facebook un apel umanitar pentru ca prietenii ei să o poată ajuta peste o grea operație într-o clinică din Turcia.

EMOȚIONANT! Povestea incredibilă a tânărului aproape degerat, luat la ocazie de un șofer - VIDEO
De Alin Tarnovschi 30 ianuarie 2017

Un bărbat din Galați a decis să facă o faptă bună, așa că a luat cu el în mașină un puști pe care l-a văzut zgribulit la marginea drumului.

Ministerul de Interne: 22 de taxe vor fi eliminate de la 1 februarie. Vezi care sunt taxele de care vom scăpa
De Neptun TV 30 ianuarie 2017

Taxa de cazier și taxa de examinare pentru obținerea permisului de conducere se numără printre cele 22 de taxe nefiscale percepute de structurile Ministerului Afacerilor Interne, care vor fi eliminate de la 1 februarie.

CONSTANȚA. O nouă șansă pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate - VIDEO
De Alina Gâju 27 ianuarie 2017

Au învățat să îndrăgească școala, și-au descoperit talente ascunse și i-au surprins pe dascăli cu note mari. 83 de elevi din comuna Cumpăna, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătatre, au primit o șansă în plus la educație.

Apel la viață! Un tânăr din Constanța are nevoie de sânge pentru a supraviețui!
De Neptun TV 27 ianuarie 2017

Un tânăr din Constanța, grav bolnav, are nevoie de sânge pentru a supraviețui. Prietenii lui Alecs Marincoi au lansat un apel, pe Facebook, pentru a-i anunța pe cei care pot face un mic gest, respectiv de a dona sânge, să o facă fără să stea pe gânduri, pentru că acest gest poate face diferența dintre viață și moarte.

Apelul disperat al unui tată din Constanța. Fiica lui de 11 ani a fost diagnosticată cu cancer - FOTO
De Alin Tarnovschi 26 ianuarie 2017

Alexandru Eduard Ioniță, un bărbat din Constanța, a lansat un apel disperat pentru a-și salva fiica în vârstă de numai 11 ani.

Apel pe Facebook pentru salvarea unei tinere care a ales să moară pentru a-și salva fiica!
De Neptun TV 22 ianuarie 2017

Prietenii unei tinere în vârstă de 26 de ani, care a ales să se sacrifice pentru a aduce pe lume un copil, au lansat un apel pe Facebook pentru a o ajuta pe tânără să trăiască.

Vești bune pentru pensionari! În scurt timp vor putea depune cererile pentru vacanțele de odihnă sau tratament
De Ioana Paidos 21 ianuarie 2017

Covasna, Băile Herculane, Vatra Dornei sau Căciulata. Sunt câteva dintre stațiunile preferate de pensionarii constănțeni. Pentru a petrece și în acest an 16 zile de odihnă sau tratament, pensionarii pot depune cereri la Casa Județeană de Pensii de la 1 februarie.