marţi, 17 ianuarie 2017

POSTUL CRĂCIUNULUI. Rețete, tradiții și obiceiuri - VIDEO

40 de zile de astăzi înainte, creştinii au prilejul să îşi cureţe trupul şi sufletul pentru a întâmpina Naşterea Domnului. Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar în pieţe găsim legume şi fructe din belşug. Preţurile însă le dau credincioşilor, dar şi comercianţilor planurile peste cap.

loading...

Până la 25 decembrie, creștinii se pregătesc pentru Nașterea Domnului.

Biserica vorbește despre Postul Crăciunului ca despre unul al bucuriei, pentru că el anticipează venirea pe lume a fiului lui Dumnezeu, trimis să ne răscumpere păcatele. În această perioadă, credincioșii renunță la produsele de origine animală, adică lapte, carne și ouă.

Din alt punct de vedere, postul este o ocazie ideală pentru eliminarea toxinelor din corp. Mai ales că, în această perioadă, vom consuma mai multe fructe și legume. Atenție, însă! Persoanele care se știu anemice sau cu probleme de sănătate grave nu ar trebui să renunțe la carne și lactate.

Magazinele au amenajat deja standuri cu produse de post, iar piețele abundă în legume și fructe de sezon. Deși se așteaptă la vânzări mai bune, comercianții se plâng că tot mai puțini clienți le trec pragul. Am putea pune situația și pe seama prețurilor. Un kilogram de ciuperci costă 10 lei, ardeii 7 lei, dovleceii și spanacul 6 lei, iar fasolea uscată 12 lei.

Dacă sunteți în pană de idei pentru cele 40 de zile de post, noi vă prezentăm un preparat gustos!

VEZI ȘI: Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun!

 Cu siguranță acum toată lumea vrea și ceva dulce. Cum ar fi o plăcintă cu mere.

Postul Crăciunului este unul ușor, întrucât există mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Prima va fi luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

loading...

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Cum și-au petrecut Crăciunul cei care au.... muncit - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 26 decembrie 2016

În timp ce milioane de români au petrecut Crăciunul în familie și au servit masa cu cei dragi, polițiștii, pompierii, medicii, angajații CFR, taximetriștii sau florarii au muncit. A fost doar o zi obișnuită pentru din timpul săptămânii. Pe o parte din ei, i-am vizitat noaptea trecută, pentru a vedea cum petrec Crăciunul.

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO
De Antonia Maer 24 decembrie 2016

Nu în toate casele constănțenilor a intrat belșugul și nu toate mesele abundă în bucate. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizații, așa că mulți nici nu au ce mânca de Crăciun.

Apelul la solidaritate al mămicilor din Constanța: 'Din păcate, mult de trăit nu mai au!'
De Alin Tarnovschi 22 decembrie 2016

O mămică din Constanța a lansat un apel la solidaritate pentru toți constănțenii. Internată la Spitalul Județean Constanța, femeia a povestit, într-o postare pe Facebook, că doi bebeluși părăsiți sunt într-o stare jalnică și au nevoie de haine, scutece sau lapte praf.

Scrisoarea mamei unui copil bolnav: 'Alex are cancer la 6 ani. Cu ce-am greșit?'
De Alin Tarnovschi 22 decembrie 2016

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit, pe Facebook, apelul unei mame către toți cei care pot da o mână de ajutor înainte de Crăciun.

Pregătirile de Crăciun, pe ultima sută de metri: cum se prepară un cozonac delicios - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 21 decembrie 2016

Pregătirile pentru masa de Crăciun au intrat pe ultima sută de metri, iar gospodinele au început deja să gătească. Unul dintre cele mai căutate produse în această perioadă este cozonacul, fie el cu nucă, cacao, stafide sau alte bunătăți. Multe gospodine nu mai au timp să prepare în casă sau nu știu și astfel preferă să le cumpere.

Copiii internați în Spitalul Județean de Urgență Constanța au primit vizita lui Moș Crăciun - VIDEO
De Ioana Paidos 21 decembrie 2016

Chiar dacă nu sunt acasă, Moș Crăciun nu uită de ei. Vorbim despre zeci de copii din județul Constanța care în aceste zile sunt internați în Spitalul Județean. Astăzi, au fost vizitați de Moș Crăciun și de spiridușii lui, care au împărțit cadouri pe Secția de Pediatrie.

Crăciunul a venit mai devreme pentru 60 de copii din Năvodari - VIDEO
De Antonia Maer 21 decembrie 2016

Crăciunul a venit mai devreme pentru 60 de copii. Mesagerii lui Moș Crăciun le-au oferit jucării, haine și alimente în cadrul unei serbări organizate la cantina socială din Năvodari.

CONSTANȚA. 11 copii din trei localități au primit haine, jucării și dulciuri de la pompierii militari - FOTO/VIDEO
De Victor Radu 19 decembrie 2016

11 copii cu vârste cuprinse între trei luni și 14 ani au primit jucării, hăinuțe, dulciuri și alimente de la pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

CONSTANȚA. Moș Crăciun și renul Rudolf au aterizat, din greșeală, pe sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență - VIDEO
De Andreea Bajdechi 18 decembrie 2016

Moș Crăciun și renul său Rudolf au ajuns astăzi și la Constanța. Din păcate, simpaticul ren cu nasul roșu a aterizat greșit, tocmai pe sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Crăciunul a venit mai devreme pentru Comunitatea Elenă 'Elpis' din Constanța - VIDEO
De Robert Nenciu 18 decembrie 2016

Crăciunul a venit mai devreme pentru Comunitatea Elenă 'Elpis' din Constanța, care a sărbătorit seara trecută cea mai frumoasă sărbătoare de peste an. În așteptarea Moșului, cei mici și-au arătat îndemânarea în a face eugenii, în timp ce părinții urmăreau spectacolul oferit de Comunitate.