marţi, 19 februarie 2019

Povestea unei campioane! O româncă de 25 de ani conduce un TIR de 40 de tone prin toată Europa - FOTO

Povestea unei campioane! O româncă de 25 de ani conduce un TIR de 40 de tone prin toată Europa - FOTO

O tânără în vârstă de 25 de ani din Alba a reușit performanța de a deveni șofer profesionist pe TIR. Alina Emanuela Cioancă conduce de câteva luni un autocamion de peste 40 de tone pe drumuri și autostrăzi din toată Europa.

Alina și-a dorit de când se știe să conducă într-o zi un autocamion sau un TIR, la fel ca orice șofer bărbat, iar la vârstă de 25 de ani această dorință i s-a îndeplinit, scrie adevarul.ro.

Tânăra locuiește în comuna Avram Iancu din Munții Apuseni și a început să călătorească, mai întâi, prin România cu ciubere și căzi făcute de moți, împreună cu prietenul său care este, de asemenea, șofer profesionist.

După ce bărbatul a trecut șofer pe TIR, Alina Emanuela Cioancă și-a dorit foarte mult să învețe și ea să conducă un autocamion de 40 de tone.

Prin urmare s-a înscris la școala de șoferi profesioniști pe care a absolvit-o în 2016. Tânăra a obținut permis de conducere pentru categoriile B, C și E, precum și atestatul de șofer profesionist, respectiv cel care îi permite să transporte mărfuri periculoase.

“Meseria de șofer profesionist este frumoasă și interesantă. Nu m-am gândit încă cât timp o să fiu șofer, nu mi-am făcut planuri pe termen lung. Este foarte obositor pentru că sunt multe nopți nedormite, dar ca în orice situație și a conduce TIR-ul devine mult mai ușor dacă o faci din pasiune”, spune tânăra șoferiță, citată de ziarulunirea.ro.

În prezent, Alina locuiește împreună cu prietenul său la Oradea unde lucrează amândoi pe un autocamion al unei firme de transport.

”Ne convine să lucrăm șoferi pe același camion din toate punctele de vedere, ne gospodărim mult mai bine, e mai avantajos, câștigăm mai mult împreună, pentru că nu ar merita așa de mult efort dacă nu s-ar câștiga bine. Ne place să formăm amândoi o echipă, suntem mulțumiți, noi vrem să continuăm meseria aceasta în viitor, dar nu putem ști pentru cât timp”, afirmă Alina Emanuela.

Echipa formată din cei doi transportă, de obicei, cu autocamionul mărfuri de diferite tipuri în ambele sensuri. Revin acasă la Oradea după cel mult o săptămână, iar prin faptul că lucrează împreună în echipaj, au avantajul de a conduce alternativ în programul de 21 de ore, fără a face pauză obligatorie de odihnă. Pentru cei doi, TIR-ul a devenit o a doua casă.

”Timp liber nu prea avem în această meserie, decât în concediu și de sărbători. Atunci când nu conducem, ne odihnim, ne plimbăm, când ajungem acasă ieșim în oraș, mergem la cumpărături și cam atât. Unde lucrăm noi, timpul este foarte bine calculat”, mai spune Alina.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare