duminică, 21 iulie 2019

Povestea unei campioane! O româncă de 25 de ani conduce un TIR de 40 de tone prin toată Europa - FOTO

Povestea unei campioane! O româncă de 25 de ani conduce un TIR de 40 de tone prin toată Europa - FOTO

O tânără în vârstă de 25 de ani din Alba a reușit performanța de a deveni șofer profesionist pe TIR. Alina Emanuela Cioancă conduce de câteva luni un autocamion de peste 40 de tone pe drumuri și autostrăzi din toată Europa.

Alina și-a dorit de când se știe să conducă într-o zi un autocamion sau un TIR, la fel ca orice șofer bărbat, iar la vârstă de 25 de ani această dorință i s-a îndeplinit, scrie adevarul.ro.

Tânăra locuiește în comuna Avram Iancu din Munții Apuseni și a început să călătorească, mai întâi, prin România cu ciubere și căzi făcute de moți, împreună cu prietenul său care este, de asemenea, șofer profesionist.

După ce bărbatul a trecut șofer pe TIR, Alina Emanuela Cioancă și-a dorit foarte mult să învețe și ea să conducă un autocamion de 40 de tone.

Prin urmare s-a înscris la școala de șoferi profesioniști pe care a absolvit-o în 2016. Tânăra a obținut permis de conducere pentru categoriile B, C și E, precum și atestatul de șofer profesionist, respectiv cel care îi permite să transporte mărfuri periculoase.

“Meseria de șofer profesionist este frumoasă și interesantă. Nu m-am gândit încă cât timp o să fiu șofer, nu mi-am făcut planuri pe termen lung. Este foarte obositor pentru că sunt multe nopți nedormite, dar ca în orice situație și a conduce TIR-ul devine mult mai ușor dacă o faci din pasiune”, spune tânăra șoferiță, citată de ziarulunirea.ro.

În prezent, Alina locuiește împreună cu prietenul său la Oradea unde lucrează amândoi pe un autocamion al unei firme de transport.

”Ne convine să lucrăm șoferi pe același camion din toate punctele de vedere, ne gospodărim mult mai bine, e mai avantajos, câștigăm mai mult împreună, pentru că nu ar merita așa de mult efort dacă nu s-ar câștiga bine. Ne place să formăm amândoi o echipă, suntem mulțumiți, noi vrem să continuăm meseria aceasta în viitor, dar nu putem ști pentru cât timp”, afirmă Alina Emanuela.

Echipa formată din cei doi transportă, de obicei, cu autocamionul mărfuri de diferite tipuri în ambele sensuri. Revin acasă la Oradea după cel mult o săptămână, iar prin faptul că lucrează împreună în echipaj, au avantajul de a conduce alternativ în programul de 21 de ore, fără a face pauză obligatorie de odihnă. Pentru cei doi, TIR-ul a devenit o a doua casă.

”Timp liber nu prea avem în această meserie, decât în concediu și de sărbători. Atunci când nu conducem, ne odihnim, ne plimbăm, când ajungem acasă ieșim în oraș, mergem la cumpărături și cam atât. Unde lucrăm noi, timpul este foarte bine calculat”, mai spune Alina.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)