sîmbătă, 24 august 2019

Pregătiri pentru marea bătălie dintre daci și romani

Pregătiri pentru marea bătălie dintre daci și romani

După ce ieri centurionul Caius Iulius Certus, ofițer al armatei romane, a inspectat tabăra unde-și va amplasa trupele, astăzi, armata împăratului Traian a invadat Constanța. Trupele romane și-au amplasat tabăra în Parcul Tăbăcărie, la fel au făcut și cele dacice și gotice. Armurile au fost pregătite și sulițele au fost ascuțite.

Aici, în Parcul Tăbăcărie, aproape de Satul de Vacanță, va fi reconstituită marea bătălie dată în urmă cu două mii  de ani de daci și romani, în cadrul Festivalului Antic Tomis, ajuns anul acesta la a doua ediție. De data aceasta vor participa la luptă și goții, veniți tocmai din Polonia.

Între lupte și parade, turiștii și constănțenii care doresc să afle cum au trăit strămoșii noștri pot participa la ateliere de fierărie, de ceramică, țesătorie ori de gastronomie antică, timp de trei zile, de mâine și până duminică.

De asemenea, pot participa la concursuri de suliță și tir. Personajele antice vor putea fi admirate în cadrul unor parade. Soldații vor defila atât prin Constanța, cât și prin stațiunea Mamaia.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire