joi, 18 ianuarie 2018

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina: admiterea de iarnă - RECORD - 5 candidați pe un loc! GALERIE FOTO

Şcoala de subofiţeri de Poliţie de la Câmpina atrage candidaţi din toată ţara în aceste zile, mai ceva ca un stup cu miere. Nu mai puţin de 5 pe un loc sunt în acest an. Şi asta pentru că Ministerul de Interne a renunţat la limita de vârstă şi de înălţime, având în vedere deficitul de personal. Primul test eliminatoriu a fost cel psihologic care s-a dovedit a fi doar o formalitate, nu un prag greu de trecut.

Peste 6000 de candidați se bat anul acesta pentru cele 1.300 de locuri, la Școala de subofițeri de poliție. La Câmpina au ajuns tineri din toată țara care au fost nevoiți să aștepte ore în șir pe o vreme nu tocmai prielnică, pentru a se înscrie. Au trecut apoi prin primul test, cel psihologic. Deși ar trebui ca acesta să aibă un rol definitoriu în trierea viitorilor oameni în uniforma legii, conținutul său a dovedit că nu este altceva decât o formalitate.

Numărul foarte mare de candidați de anul acesta este pus și pe seama faptului că Ministerul de Interne a renunțat la limita de vârstă, dar și la cea de înălțime în privința viitorilor polițiști. Așa că schimbarea le-a permis și celor peste 30 de ani să candideze. Această decizie a fost luată având în vedere deficitul mare de personal din Poliția Română. Ca o curiozitate, unul dintre candidați a revenit la Câmpina, după ce în urmă cu doi ani nu a trecut de testul psihologic, iar de această dată, a avut sorți de izbândă.

Testele la Școala de Poliție de la Câmpina vor dura 10 zile. După cel psihologic, care este eliminatoriu, urmează probele sportive, care au același regim. Dacă le vor trece, candidații vor intra apoi la examenele scrise.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Constanța are cu ce se mândri! Radu a fost admis la Oxford - liceanul este premiant la matematică și la robotică!
De Andreea Filip 17 ianuarie 2018

Pasionat de inteligența artificială, un domeniu în trend ascendent în toată lumea, un licean din Constanța a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie. Radu Zevri este medaliat cu aur la olimpiada națională de matematică și premiant internațional la robotică. Tânărul spune că și-ar dori să lucreze la o firmă străină cu un salariu pe măsură, dar ar fi fericit dacă slujba s-ar desfășura în țara sa.

CONSTANȚA. Colegiul Tehnic de Marină va fi mutat într-un alt sediu - sute de elevi au protestat astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar!
De Andreea Bajdechi 15 ianuarie 2018

Aproximativ două sute de elevi de la Colegiul Tehnic de Marină au protestat, astăzi față de decizia Inspectoratului Școlar Județean de a-i muta într-un alt sediu. În locația actuală, a fostului Liceu Navrom, autoritățile vor să reînființeze Liceul Militar de Marină. Decizia nu este una finală, însă spiritele s-au încins. Înarmați cu pancarte, elevii și-au strigat nemulțumirile. Alături de ei au fost atât profesorii, cât și părinții.

Schimbare majoră în învățământ? Ministrul Educației vrea să introducă bacalaureatul pentru românii de pretutindeni
De Neptun TV 12 ianuarie 2018

Liviu Pop a declarat, la Bistrița, că va veni cu un proiect de completare a Legii Învățământului prin introducerea unui examen de bacalaureat al românilor de pretutindeni.

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina: admiterea de iarnă - RECORD - 5 candidați pe un loc! GALERIE FOTO
De Robert Nenciu 11 ianuarie 2018

Potrivit comandantului Școlii de Poliție din Câmpina, Vasile Tache, este pentru prima data în istoria școlii când este organizată sesiune de admitere iarna.

ANUNȚ IMPORTANT pentru elevi: se schimbă regulamentul școlar de la 15 ianuarie! Telefoanele mobile, interzise la ore - reguli noi și pentru părinți!
De Andreea Filip 10 ianuarie 2018

Elevii trebuie să predea telefoanele mobile la intrarea în clase, le este interzis să mai facă serviciul pe școală și vor primi nota unu pe loc dacă vor fi prinși în timp ce copiază la teste. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care ministrul Educației, Liviu Pop, le impune odată cu modificarea regulamentului școlar.

Muzeu printre elevi - monede de pe front expuse într-o școală din Constanța!
De Andreea Bajdechi 19 decembrie 2017

Monede de pe front expuse într-o școală din Constanța care a pus astfel bazele unui mic muzeu chiar printre elevi. Ideea vine în contextul în care în 2018 marcăm 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial. Obiectele au fost descoperite de cercetași și expuse în școală, pentru ca micuții să aibă parte de o lecție vie de istorie.