duminică, 23 septembrie 2018

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina: admiterea de iarnă - RECORD - 5 candidați pe un loc! GALERIE FOTO

Şcoala de subofiţeri de Poliţie de la Câmpina atrage candidaţi din toată ţara în aceste zile, mai ceva ca un stup cu miere. Nu mai puţin de 5 pe un loc sunt în acest an. Şi asta pentru că Ministerul de Interne a renunţat la limita de vârstă şi de înălţime, având în vedere deficitul de personal. Primul test eliminatoriu a fost cel psihologic care s-a dovedit a fi doar o formalitate, nu un prag greu de trecut.

Peste 6000 de candidați se bat anul acesta pentru cele 1.300 de locuri, la Școala de subofițeri de poliție. La Câmpina au ajuns tineri din toată țara care au fost nevoiți să aștepte ore în șir pe o vreme nu tocmai prielnică, pentru a se înscrie. Au trecut apoi prin primul test, cel psihologic. Deși ar trebui ca acesta să aibă un rol definitoriu în trierea viitorilor oameni în uniforma legii, conținutul său a dovedit că nu este altceva decât o formalitate.

Numărul foarte mare de candidați de anul acesta este pus și pe seama faptului că Ministerul de Interne a renunțat la limita de vârstă, dar și la cea de înălțime în privința viitorilor polițiști. Așa că schimbarea le-a permis și celor peste 30 de ani să candideze. Această decizie a fost luată având în vedere deficitul mare de personal din Poliția Română. Ca o curiozitate, unul dintre candidați a revenit la Câmpina, după ce în urmă cu doi ani nu a trecut de testul psihologic, iar de această dată, a avut sorți de izbândă.

Testele la Școala de Poliție de la Câmpina vor dura 10 zile. După cel psihologic, care este eliminatoriu, urmează probele sportive, care au același regim. Dacă le vor trece, candidații vor intra apoi la examenele scrise.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.