miercuri, 21 august 2019

Premieră navală. Navă destinată găsirii de diamante, construită la Mangalia

Premieră navală. Navă destinată găsirii de diamante, construită la Mangalia

Șantierul Damen Shipyards Mangalia, construiește prima navă destinată găsirii de diamante.

Nava gigant, cu o lungime de 177 de metri, este comandată de  DeBeers Marine Namibia. Nava de recuperare a diamantelor marine folosește tehnologie de ultimă generație. Caracteristicile la bord includ un sistem de poziționare dinamică (DP2) bazat pe un sistem de propulsie cu șapte propulsoare alimentat de șase generatoare de câte 3230 eKW fiecare. Construcția navei va dura aproximativ doi navei.

La ceremonia de start debitare pentru navă au participat reprezentantii DeBeers Marine și DeBeers Marine Namibia, Anglo-American, Lloyd’s Register si Damen Shipyards Gorinchem.

“Ceremonia de azi marchează nu doar începerea construcției pentru DeBeers, ci și primul proiect CRO al grupului Damen. Din momentul preluării santierului de la Mangalia, vara trecuta, suntem membri ai noii unitati de afaceri a grupului Damen, “Cruise, Ropax si Offshore”. Santierul Damen Shipyards Mangalia așteaptăa de mult timp acest moment si acum, in sfârșit, a venit momentul să arătăm lumii de ce suntem capabili. Este un moment de mțndrie, bucurie și emoție, dar și o importantă piatră de hotar în istoria companiei noastre”, a declarat Chris Groninger, directorul general al Damen Shipyards Mangalia.

Comenteaza aceasta stire