marţi, 21 februarie 2017

Premieră pe litoralul românesc! Nicio persoană nu a murit în acest sezon estival în Constanța și Mamaia!

loading...
Premieră pe litoralul românesc! Nicio persoană nu a murit în acest sezon estival în Constanța și Mamaia!

Salvamarii care au stat de veghe vara aceasta în Constanța și stațiunea Mamaia au motive de mândrie: pentru prima dată sezonul estival nu a fost marcat de vreo tragedie.

Au fost sute de salvări din apele mării însă de fiecare dată deznodământul a fost unul fericit. Și în acest an, ca și în precedenții, s-au luptat nu atât cu valurile cât cu încăpățânarea turiștilor, care nu vor să renunțe la o baie în mare nici măcar atunci când steagul roșu este arborat.

143 de salvamari s-au aflat în acest an, la datorie, în Constanța și stațiunea Mamaia. Acum, când plajele au fost lăsate în voia valurilor de toamnă, salvatorii au cu ce să se mândrească. Pentru prima dată, sezonul estival a luat sfârșit fără să fie umbrit de vreo tragedie, în această parte a litoralului. Au fost însă sute de misiuni de salvare.

Nu la fel de bine arată bilanțul în cealelalte stațiuni de pe Litoral. 23 de oameni au murit după ce s-au aventurat în valuri. Salvatorii spun că au avut mari probleme cu cei care nu au înțeles că-și riscă viața dacă intră în marea agitată. Oricât de neașteptat ar fi pentru o zi de sfârșit de septembrie, mai există amatori de scăldat în mare.

Salvamarii au folosit în misiunile din această vară echipamente noi, sky-jeturi, canoe, atv-uri, toate cumpărate din fondurile Asociației Scafandrilor Profesioniști.

Galerie foto

loading...

Comenteaza aceasta stire

Cum arată noul clip de promovare a stațiunii Mamaia - VIDEO
De Alin Tarnovschi 18 februarie 2017

Clipul de prezentare a stațiunii Mamaia a fost lansat. Asociația Litoral - Delta Dunării a postat pe internet clipul ce a fost lansat oficial la Târgul de Turism al României.

Goana după oferte la Târgul de Turism din Capitală - VIDEO
De Neptun TV 17 februarie 2017

Mai sunt câteva luni bune până începe sezonul estival, însă românii se grăbesc să caute cele mai bune oferte la Târgul de Turism, din Capitală. Fie că aleg destinațiile clasice, fie pe cele exotice, vizitatorii vor să se asigure că vor pleca în vacanța mult dorită.